Acasă » Termo » CE Hunedoara reduce volumul pierderilor cu 80% – proiect de buget pe 2017

CE Hunedoara reduce volumul pierderilor cu 80% – proiect de buget pe 2017

27 iulie 2017
Cogenerare
energynomics

Complexul Energetic Hunedoara estimează pierderi de 169,17 milioane lei în acest an, cu 80,3% mai mici faţă de cele de anul trecut, care se cifrau la de 858,35 milioane lei, se menționează în proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli publicat în dezbatere de Ministerul Energiei.

Nivelul pierderii este cauzat în principal de condiţiile economice în care îşi desfăşoară activitatea societatea, ”prin eliminarea pieţei reglementate, energia electrică fiind vândută la preţurile pieţei libere. Handicapul natural pe care Complexul Energetic Hunedoara îl are, ca urmare a faptului că utilizează cel mai scump combustibil, este accentuat de sistemul concurenţial de pe piaţa de energie, în care preţul de vânzare este coborât de către sectoarele energiei regenerabile”, precizează nota de fundamentare a proiectului.

Autorii documentului spun că la nivelul societăţii au fost luate măsuri de reorganizare şi restructurare în condiţiile legii, iar efectele acestora se vor vedea în anii următori, conform News.ro.

Compania şi-a prognozat totodată venituri totale de 664,75 milioane lei şi cheltuieli totale în sumă de 833,9 milioane lei.

Elaborarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru acest s-a realizat ţinând cont că veniturile totale au în vedere şi ajutorul de stat pentru închiderea minelor de cărbune neviabile pentru anul 2017, în sumă de 198,83 milioane lei.

De asemenea, numărul de personal prognozat pentru finele anului este de 3.773 de persoane, faţă de 4.942 angajaţi la sfârşitul anului trecut.

Numărul salariaţilor va scădea, ca urmare a disponibilizării colective a unui număr de 1.086 persoane în acest an.

În plus, încetează rapoartele de muncă pentru 393 salariaţi până la sfârşitul acestui an, urmare a ieşirilor voluntare la pensie, conform prevederilor legale, fără a beneficia de plăţi compensatorii, ”rezultând necesitatea angajării unui număr de 310 persoane specializate, pentru ca activitatea în subteran să nu fie afectată”, arată documentul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *