Acasă » Electricitate » SUA: Sempra Energy cumpără Oncor pentru 9,45 mld. USD

SUA: Sempra Energy cumpără Oncor pentru 9,45 mld. USD

22 august 2017
Distribuţie
energynomics

Sempra Energy din SUA a anunțat că va plăti în numerar pentru compania Oncor circa 9,45 miliarde de dolari după ce Energy Future Holdings Corp, care deține în mod indirect Oncor, a abandonat negocierile pentru a vinde compania de transmisie a energiei către Berkshire Hathaway Inc., controlată de omul de afaceri Warren Buffett, conform Reuters.

Compania Sempra din San Diego se așteaptă să dețină aproximativ 60% din trustul Energy Future reorganizat, după o tranzacție estimată la 18,8 miliarde de dolari, dacă sunt incluse și debitele restante ale firmei Oncor din Dallas. Tranzacția reprezintă o lovitură rară pentru Buffett, care evită războaiele de licitație pentru companii și care a lansat oferta în urmă cu două luni pentru Oncor după ce alte două încercări anterioare ale Energy Future de o vinde au fost blocate de autoritățile de reglementare din Texas.

În luna iulie, unitatea energetică a companiei Berkshire Hathaway a fost de acord să cumpere Oncor pentru 9 miliarde de dolari, dar tranzacția s-a confruntat cu probleme după ce, cel mai mare creditor al Energy Future, Elliott Management Corp, s-a opus vânzării, argumentând că aceasta a fost subevaluată. Elliott a încercat, de asemenea, să facă propria ofertă pentru Oncor, de 9,3 miliarde de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *