Acasă » Petrol și Gaze » Directorul Romgaz, Virgil Metea, a fost demis la 6 luni după ce primise un nou mandat de 4 ani

Directorul Romgaz, Virgil Metea, a fost demis la 6 luni după ce primise un nou mandat de 4 ani

15 decembrie 2017
Explorare și producție
energynomics

Consiliul de Administrație al ROMGAZ a decis revocarea din funcţie a directorului general Virgil Metea. Motivele revocării sunt, potrivit comunicatului oficial „deficienţele în actul de management, erespectarea şi nepunerea în aplicare a deciziilor unor autorităţi de control şi reglementare, dar şi ale Consiliului de Administraţie.

Totodată, Consiliul de Administraţie, l-a numit pe Corin-Emil Cindrea în funcţia de director general, cu un mandat provizoriu de 4 luni. Corin-Emil Cindrea lucrează în Romgaz din 1999, iar din iunie 2017 era director general adjunct.

Romgaz a câștigat în acest an premiul pentru Reușite extraordinare la energynomics Awards, pentru descoperirea celui mai mare zăcământ onshore de gaze naturale din România în ultimii 30 de ani

Decizia acționarului majoritar – Guvernul României prin ministerul Energiei – era așteptată, după ce la jumătatea lunii trecute Virgil Metea fusese revocat din Consiliul de Administrație al Romgaz. Tot atunci, potrivit comunicatului transmis Bursei de Valori București, acționarii Romgaz au respins modificarea modului de calcul a coeficienților de ponderare a criteriilor de performanță, precum și amendarea Planului de administrare în acest sens. De asemenea, au fost respinse criteriile și obiectivele de performanță, în coroborare cu bugetul de venituri și cheltuieli al S.N.G.N. Romgaz S.A. aprobat prin Hotărârea AGA nr. 5/2016.

Pe 7 iunie 2017, Consiliul de Administrație a aprobat reînnoirea contractului de mandat al Directorului General, Virgil Marius Metea pe o perioadă de patru ani.

Virgil Metea este director general al Romgaz din iunie 2013. Anterior, a fost anterior director general al E.ON Gas Distribuție. Virgil Metea a absolvit Institutul de Petrol și Gaze Ploiești și a început să lucreze în domeniul gazelor naturale în 1985. În 2002 a fost promovat în conducerea Distrigaz Nord, inițial director de dezvoltare și apoi director general. După privatizarea societății către E.ON, în 2005, Virgil Metea a rămas în echipa de conducere până la preluarea conducerii companiei Romgaz.

În 2016, Virgil Metea a primit premiul energynomics.ro la categoria Managerul Anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *