Enel, prin subsidiara sa braziliană de energie regenerabilă, Enel Green Power Brasil (EGPB) a obținut dreptul de a semna contracte de furnizare a energiei electrice pe o perioadă de 20 de ani, în baza unui nou proiect fotovoltaic de 388 MWdc în Brazilia, în urma licitației publice A-4 organizată de guvernul federal brazilian prin intermediul Autorității de Reglementare a Energiei, ANEEL. Grupul Enel va investi aproape 355 de milioane de dolari americani în construcția centralei, în conformitate cu investițiile prezentate în planul său strategic actual, a anunțat compania.
Contractele de furnizare menționate, care reprezintă 49% din capacitatea de 791 MWdc oferită în cadrul licitației, plasează Enel înaintea oricărui alt ofertant pentru energie fotovoltaică.
„Succesul acestei licitații reprezintă un pas înainte pentru Grupul Enel în Brazilia, unde suntem deja unul dintre liderii pieței de energie regenerabilă”, a declarat Antonio Cammisecra, Directorul Enel Green Power. „Cei 388 MW care ne-au fost acordați în cadrul licitației, reprezintă începutul unui nou val de investiții al Grupului nostru în Brazilia. Această victorie recentă, împreună cu celelalte succese notabile pe care le-am înregistrat în cursul anului 2017, subliniază poziția noastră clară de leader din punct de vedere financiar și tehnologic în sectorul energiei regenerabile la nivel mondial”.
Centrala solară São Gonçalo va fi susținută prin contracte de furnizare a energiei electrice semnate pe o perioadă de 20 de ani, care prevăd vânzarea unor cantități specifice de energie generată în cadrul noiicentrale, către un grup de societăți de distribuție care operează pe piața reglementată braziliană. São Gonçalo va fi construită în municipiul São Gonçalo do Gurguéia din statul Piauí. Se preconizează că centrala va devenifuncțională la începutul anului 2021 și va genera peste 850 GWh de energie regenerabilă anual.
În Brazilia, Grupul Enel, prin subsidiarele sale EGPB și Enel Brasil, deține o capacitate totală instalată de energie regenerabilă de aproximativ 2.660 MW, din care 670 MW reprezintă energie eoliană, 716 MW energie fotovoltaică și 1.270 MW hidroenergie, precum și172 MW energie eoliană și 103 MW energie solară aflate în prezent în faza de construcție.