Acasă » Regenerabile » CEO-ul BHP: Energia verde va crește cererea de produse miniere

CEO-ul BHP: Energia verde va crește cererea de produse miniere

22 martie 2018
Eolian
energynomics

Trecerea la o economie cu emisii reduse de carbon nu va afecta cererea de mărfuri, potrivit șefului celei mai mari companii miniere din lume. În declarația sa principală la FT Commodities Global Summit din Lausanne, Andrew Mackenzie, directorul executiv al BHP Billiton, a declarat că este greșit să credem că energia regenerabilă ar reduce consumul total de materii prime din lume.

„Unii cred că energia regenerabilă va reduce cererea globală de mărfuri, eu nu sunt de acord”, a declarat Mackenzie pentru delegați.

„China, cel mai mare consumator de mărfuri din lume, este, de asemenea, pe cale să devină lider mondial în domeniul tehnologiilor energetice curate. Infrastructura de energie regenerabilă va genera o cerere mai mare pentru produse de bază. Turbinele eoliene, de exemplu, cer mult cupru și oțel. Și vehiculele electrice necesită cupru pentru componente, dar și rețeaua de electricitate care le alimentează „, a spus el, potrivit Financial Times.

Mackenzie a afirmat că electrificarea și decarbonizarea ar conduce, de asemenea, la o creștere a cererii de materii prime de calitate superioară, pe măsură ce uzinele producătoare de oțel și furnalele de cupru trec la o tehnologie mai eficientă.

„Vor exista creșteri de preț structurale, care vor apărea pentru minereu de fier de calitate superioară, cărbune metalurgic și concentrate de cupru”, a spus el.

Mackenzie a spus că creșterea populației în țările în curs de dezvoltare și creșterea unei clase de mijloc urbane ar fi cel mai mare motor al „cererii de energie, metale și îngrășăminte pentru deceniile viitoare”.

„Unele previziuni prevăd că lumea va trebui să cheltuiască 3.7 miliarde de dolari anual pentru a-și dezvolta și moderniza infrastructura. Dacă ne uităm la inițiativa China, Belt&Road, cererea de oțel este de așteptat să crească cu încă 150 de milioane de tone în următorul deceniu „, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *