Bogdan Grecu a fost numit Director General al ArcelorMittal Galați (România) și Skopie (Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei), anunță compania.
Activitatea ambelor unități și a celor incluse în pachetul de separare va fi condusă de un „manager al unităților ținute separat” și monitorizată de un „împuternicit pentru supraveghere”, numit în acord cu reprezentanții Comisiei Europene.
„Toate activitățile noastre vor continua în mod obișnuit în următoarele luni de tranziție și de pregătire pentru vânzare”, a spus Bogdan Grecu, Directorul General al Unităților ArcelorMittal Galați – Skopie.
„Bogdan va avea tot sprijinul meu în viitorul apropiat pentru a asigura o tranziție lină și o continuitate perfectă în toate activitățile noastre”, a declarat Bruno Ribo, fost Director General al ArcelorMittal Galați – Skopie.
Bogdan Grecu, în vârstă de 41 de ani, a absolvit Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Facultatea de Științe Economice și Administrație cu un masterat în economie și – începând cu 2001 – s-a alăturat echipei Combinatului Siderurgic de la Galați. Din 2012, a fost membru al Comitetului Director al ArcelorMittal Galați și a coordonat diverse activități cum ar fi: audit intern, cumpărări, logistică, investiții, I.T., automatizări, lanț furnizor și cerere.
Bruno Ribo, în vârstă de 55 de ani, a fost – din 2012 – Director General pentru Combinatele din Galați și – ulterior – Skopie. El îl va sprijini pe noul Director General, în timpul fazei de tranziție.
ArcelorMittal a anunțat recent că a înaintat Comisiei Europene o propunere de pachet de separare care să răspundă preocupărilor pe care CE le-a ridicat în timpul verificărilor privind achiziția unității Ilva (Italia).
Pachetul de separare propus include unitatea ArcelorMittal de la Galați (România), dar și alte active, precum ArcelorMittal Piombino, singura linie de zincare din Italia, ArcelorMittal Skopje (Macedonia), ArcelorMittal Ostrava (Republica Cehă) și ArcelorMittal Dudelange (Luxemburg).
“Propunerea de a vinde aceste active rămâne ca subiect al analizei finale și aprobării Comisiei Europene, dar și al concluziilor informărilor și proceselor de consultare cu comitetele întreprindere locale și cel la nivel european”, precizează grupul. Orice vânzare va fi condiționată de finalizarea achiziției Ilva de către ArcelorMittal, pentru care se așteaptă o decizie finală a Comisiei Europene înainte de 23 mai 2018.
ArcelorMittal Galați numără aproximativ 5.600 de angajați și este cel mai mare combinat integrat din țară și lider în fabricarea produselor siderurgice, cu o capacitate de producție de 3 milioane tone oțel. Grupul are șase unități în România, incluzând Galați, Tulcea – cariera de var, Iași, Roman, Hunedoara și Romportmet – operator portuar la Dunăre.