Acasă » Regenerabile » Regenerabilele cresc la 40% din producția netă de energie a Germaniei

Regenerabilele cresc la 40% din producția netă de energie a Germaniei

2 iulie 2018
Eolian
energynomics

Producția netă a surselor de energie regenerabilă în mixul energetic al Germaniei a atins o nouă cotă-record în prima jumătate a anului 2018, precizează site-ul Energy Charts al Institutului de Cercetare Fraunhofer ISE.

Cu o generare netă de 113 TWh între începutul lunii ianuarie și sfârșitul lunii iunie, turbinele eoliene, panourile solare și alte surse regenerabile au contribuit cu aproximativ 41,5% la generarea totală de energie a țării, cu 9% mai mult decât în aceeași perioadă anul trecut și cu peste o treime mai mult decât în 2014, potrivit cleanenergywire.org.

Turbinele eoliene au produs 55,2 TWh, devenind cea mai puternică sursă de energie regenerabilă din mixul energetic german în prima jumătate a anului 2018, în timp ce pe locul al doilea s-au situat centralele de lignit, care au produs 66,7 TWh. Centralele solare au generat 22,3 TWh în rețea, cu peste 12% mai mult decât în prima jumătate a anului 2017. Hidrocentrale au contribuit cu încă 12,5 TWh, iar instalațiile bio, cu 23 TWh.

Potrivit E.On, cantitatea de electricitate verde produsă din ianuarie până la sfârșitul lunii iunie 2018 ar fi suficientă pentru a furniza tuturor gospodăriilor germane curent timp de un an, la un consum mediu de 2.500 kilowați-oră.

În acest an, cea mai mare contribuție a energiei regenerabile la rețeaua electrică a fost până în prezent pe data de 3 ianuarie, cu circa 1,1 miliarde de kilowați-oră. În acea zi, Ciclonul Burglind a lovit Germania, ducând energia eoliană la 71,6% din consumul național de energie electrică.

Potrivit Asociației Federale a Industriei de Energie și Apă, sursele regenerabile au reprezentat 36% din consumul de energie electrică în Germania în 2017, în ansamblu.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *