Acasă » Electricitate » CEZ face apel împotriva interdicției Concurenței privind vânzarea de active din Bulgaria

CEZ face apel împotriva interdicției Concurenței privind vânzarea de active din Bulgaria

9 august 2018
Electricitate
energynomics

Grupul energetic ceh CEZ a declarat miercuri că a făcut apel la Curtea Administrativă Supremă din Bulgaria împotriva deciziei autorității locale concurențiale de a interzice acordul de vânzare a activelor grupului din Bulgaria către Inercom.

„Recursul a fost depus pe 1 august”, a declarat Alice Horakova, ofițer de presă al CEZ, într-o declarație trimisă prin e-mail ca răspuns către SeeNews.

Luna trecută, Inercom a declarat, de asemenea, că a depus o plângere la Curtea Administrativă Supremă împotriva deciziei autorității de reglementare a concurenței.

„Am analizat în detaliu motivele deciziei negative a autorității anti monopol și așteptăm o decizie rapidă și corectă din partea Curții Administrative Supreme”, a spus Milena Stoeva, președinta consiliului de administrație al Inercom Bulgaria.

La 19 iulie, Comisia pentru Protecția Concurenței a declarat că a interzis vânzarea activelor CEZ în Bulgaria către Inercom.

Conform analizei autorității de reglementare, acordul va conduce la stabilirea unei poziții dominante, afectând concurența. Tranzacția are o importanță strategică pentru țară, iar efectele ei potențiale ar avea implicații directe asupra securității naționale, datorită gamei largi de activități ale companiilor achiziționate și importanței acestora pentru sistemul bulgar de electricitate, a explicat autoritatea de reglementare.

Activele CEZ din Bulgaria includ distribuitorul de energie CEZ Distribution, furnizorul de energie electrică CEZ Electro Bulgaria, comerciantul de energie electrică licențiat CEZ Trade Bulgaria, compania de servicii IT CEZ ICT Bulgaria, parcul solar Free Energy Project Oreshetz, grupul energetic Bara Group și CEZ Bulgaria, care gestionează și coordonează operațiunile unităților bulgare ale grupului.

Prețul tranzacției a fost de 326 milioane de euro (377,9 milioane dolari), potrivit bilanțului financiar anual al Grupului CEZ, publicat în luna martie.

Contractul încheiat între Grupul CEZ și Inercom a fost semnat pe 23 februarie. Afacerea a stârnit îngrijorări cu privire la capacitatea Inercom de a finanța achiziția, ceea ce a dus la înființarea unei comisii parlamentare ad-hoc cu scopul de a examina acordul.

Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *