Acasă » Petrol și Gaze » Privatizarea Oltchim se amână din nou

Privatizarea Oltchim se amână din nou

25 octombrie 2018
Norme si regulamente
energynomics

Administratorii judiciari ai Oltchim, BDO Business Restructuring SPRL şi Rominsolv SPRL, au informat Bursa de Valori Bucureşti şi Autoritatea de Supraveghere Financiară cu privire la prelungirea termenului până la care Chimcomplex Borzeşti poate plăti activele.

„Oltchim S.A., societate în reorganizare judiciară, informează acţionarii despre prelungirea datei limită pentru îndeplinirea condiţiilor suspensive prevăzute în contractul de vânzare active încheiat între Oltchim S.A. , în calitate de vânzător, şi Chimcomplex S.A. Borzeşti, în calitate de cumpărător, de la data de 17.10.2018 la 17.11.2018. Conform prevederilor contractuale, termenul pentru plata preţului tranzacţiei începe să curgă de la îndeplinirea condiţiilor suspensive”, se arată în informarea trimisă marţi BVB, citată de Adevărul.

Chimcomplex Borzeşti, companie controlată de Ştefan Vuza, trebuie să achite suma de 127 de milioane de euro pentru Pachetele 1-5 şi parţial 7 ale combinatului din Râmnicu Vâlcea, dar suplimentar a preluat şi probleme de mediu ce presupun investiţii de zeci de milioane de euro, angajându-se la un program de investiţii de 70 milioane euro în următorii trei ani, conform ofertei făcute la finalul anului trecut şi aprobate de Adunarea Generală a creditorilor Oltchim.

La finalul lunii august, Consiliul Concurenţei a anunţat că analizează tranzacţia prin care Chimcomplex preia o parte din activele Oltchim, termenul legal urmând a se împlini în aceste zile.

„În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), operaţiunea propusă este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei. Consiliul va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, informa atunci autoritatea de concurenţă.

După depunerea obiecţiilor şi observaţiilor, Consiliul Concurenţei va lua o decizie cu privire la emiterea avizului, fără de care contractul nu poate fi încheiat. La finalul lunii iulie, Comisia Europeană (CE) a dat undă verde preluării Oltchim de către Chimcomplex, fuziune ce va conduce la formarea Companiei Române de Chimie. Aceasta va integra platformele industriale de la Chimcomplex Borzeşti şi Oltchim Râmnicu Vâlcea, după încheierea tranzacţiei de cumpărare de către Chimcomplex a grupelor de active de la Oltchim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *