Acasă » Petrol și Gaze » Dosarul privind majorarea de capitalul la Oil Terminal, înapoi în instanță

Dosarul privind majorarea de capitalul la Oil Terminal, înapoi în instanță

29 ianuarie 2019
Petrol și Gaze
energynomics

Dosarul privind anularea majorării capitalului Oil Terminal (OIL) cu terenurile aportate de stat, inițiat de acționarul Sebastian Valentin Dumitrescu, se întoarce la Tribunalul Constanța spre rejudecare, după o decizie a Curții de Apel Constanța, arată un raport al companiei citat de financialintelligence.ro.

Societatea Oil Terminal a transmis Bursei de Valori București că, prin Decizia civila nr. 19/23.01.2019, Curtea de Apel Constanța, a pronunțat următoarea soluție în dosarul nr. 7883/118/2017: – Admite recursul formulat de către Dumitrescu Sebastian Valentin. – Casează sentința recurată și trimite cauza spre rejudecare aceleiași instanțe.

Compania reamintește că, în data de 17.11.2017, acționarul minoritar Dumitrescu Sebastian Valentin a depus la Tribunalul Constanța o cerere de chemare în judecată prin care solicita anularea Hotărârii AGEA nr. 6/ 10.10.2016 prin care acționarii au aprobat majorarea capitalului social al Oil Terminal S.A., cu aportul în natură al Statului prin cele două terenuri pentru care există Certificate de atestare a dreptului de proprietate din 02.02.2011.

În 2016, acționarii OIL au decis majorarea capitalului companiei la maxim 319,23 milioane de lei, cu valoarea terenurilor aportate de stat și cash. În octombrie, conducerea Oil Terminal (OIL) a desemnat Bursa Română de Mărfuri, în calitate de intermediar autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, să întocmească prospectul proporționat de ofertă în vederea continuării procedurii de majorare a capitalului social.

Dumitrescu Sebastian Valentin are 14,84% din acțiunile OIL, în timp ce statul român are 59,62%.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *