Acasă » Petrol și Gaze » Petrom a înmagazinat de trei ori mai mult gaz ca anul trecut

Petrom a înmagazinat de trei ori mai mult gaz ca anul trecut

1 august 2019
Petrol și Gaze
energynomics

OMV Petrom avea înmagazinate la finalul trimestrului secund al acestui de 3,4 miliarde TWh de gaze, de trei ori mai mare decât cantitatea depozitată la finalul perioadei similare a anului trecut.

Pe 21 iulie, România avea depozitată o cantitate de 18,23 TWh (55% din capacitatea totală de înmagazinare) cu peste 3,5 TWh (sau o pătrime) peste nivelul depozitat al anului trecut, de 14,7 TWh (43,8% din capacitatea totală de depozitare), conform Profit.ro.

În plus, volumul suplimentar depozitat în această primăvară și vară, de când a intrat în vigoare OUG 114, a fost și mai ridicat ca urmare a faptului că la finalul lunii martie, România a atins un nivel minim de gaz depozitat, coborând pentru prima oară în istorie sub procentul de 11% din capacitatea totală de depozitare. În perioada 1 aprilie-21 iulie, au fost injectați în depozite aproape 15 TWh, în creștere cu 50% peste cantitatea de 10 TWh depozitată în perioada similară a anului precedent.

Etichete:

Un comentariu la „Petrom a înmagazinat de trei ori mai mult gaz ca anul trecut”

  1. Asta inseamna ca la iarna OMV va vinde gaze cu preturi foarte mici.Ar fi bine sa reluati articolul si prin lunile ianuarie-februarie 2020, ca sa vedem rezultatele benefice pentru consumatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *