Acasă » Interes general » E.ON se alătură emitenților de obligațiuni verzi din Germania

E.ON se alătură emitenților de obligațiuni verzi din Germania

23 august 2019
Interes general
energynomics

Compania de utilități germană E.ON a strâns 1,5 miliarde de euro prin emiterea primei serii de obligațiuni verzi, care leagă capitalul generat de proiecte de infrastructură durabilă și eficiență energetică, a anunțat compania. Instrumentul financiar cu dobândă fixă va fi utilizat în principal pentru finanțarea modernizării rețelei și soluții pentru clienți, cum ar fi contoarele inteligente, a spus E.ON.

Compania se alătură unui număr tot mai mare de companii din Germania care emit obligațiuni verzi pentru a strânge capital pentru proiecte de mediu legate de climă sau pentru alte proiecte de mediu. Utility EnBW a emis obligațiuni în valoare de 500 de milioane de euro la sfârșitul anului 2018 și încă 1 miliard de euro în iulie pentru finanțarea proiectelor de energie eoliană, energie solară și mobilitate electrică, susținând că „un număr tot mai mare de investitori instituționali preferă acum investițiile durabile”, potrivit cleanenergywire.org.

În calitate de leader între companiile industriale, producătorul auto Porsche a emis în august așa-numitul „Schuldschein”, un instrument financiar similar cu obligațiunile verzi. Potrivit Porsche, fondurile vor fi utilizate exclusiv pentru finanțarea dezvoltării noului său model de mașini electronice Taycan. Compania a declarat că emisiunea de obligațiuni a generat „un interes imens”, în special în rândul investitorilor din Asia.

Importanța crescândă a obligațiunilor „verzi” ca instrument de finanțare comercială ilustrează rolul din ce în ce mai mare al sectorului financiar în acțiunile de mediu. Finanțarea țintită a proiectelor ecologice și eliminarea treptată a investițiilor în proiect cu emisii mari sunt considerate o condiție prealabilă pentru atingerea obiectivelor Acordului climatic de la Paris. Guvernul german a înființat la începutul anului 2019 un consiliu consultativ pentru finanțare durabilă, pentru a gestiona mai bine integrarea sectorului financiar în politicile de mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *