„Extremismul străzii” a determinat căderea Legii minelor în Parlament şi sunt unele „voci ale străzii” care spun că ar trebui triplate redevenţele la petrol si gaze, dar asta ar însemna închiderea tuturor investiţiilor, a declarat miercuri Ionel Blănculescu, consilier al premierului Victor Ponta.
„Extremismul străzii este foarte periculos pentru România. Este nevoie de un răspuns la această formă de radicalism”, a afirmat Blănculescu la conferinţa anuală Reindustrializare şi Infrastructură, organizată de producătorul de pompe Aversa.
El a adăugat că anul 2014 va fi o probă pentru România în privinţa redevenţelor la petrol şi gaze şi va fi o luptă „a radicalismului cu logica investiţională”.
„Sunt voci ale străzii care spun că ar trebui triplate redevenţele, dar asta ar însemna închiderea tuturor investiţiilor”, a arătat Blănculescu.
Prezent la conferinţă, fostul ministru al Economiei Varujan Vosganian a spus că respingerea Legii minelor a fost „o mare lovitură”.
„Nu pot spune că mi-a venit să plâng, dar am trăit o mare amărăciune. Respingerea Legii Minelor fost o mare lovitură, dar am văzut că o ţară întreagă se bucură”, a spus Vosganian.
Modificarea Legii minelor a fost respinsă, luni, în plenul Senatului, fiind exprimat un număr de voturi sub minimum necesar pentru adoptarea acesteia, după o serie de dispute aprinse între senatorii PDL şi cei ai puterii în ceea ce priveşte prevederile acesteia.
Legea minelor nu a întrunit nici la Camera Deputaţilor numărul de voturi necesar pentru a fi adoptată. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că Legea minelor va putea fi reluată fie prin procedura parlamentară, fie printr-un proiect de lege al Guvernului sau de ordonanţă de urgenţă.