Acasă » Petrol și Gaze » Explorare și producție » Contaminări ale apei în urma forărilor de petrol și gaze în patru state americane

Contaminări ale apei în urma forărilor de petrol și gaze în patru state americane

energynomics

Ca urmare a sutelor de reclamații depuse de cetățeni în patru dintre statele americane care au alimentat boom-ul energetic de pe celălalt țărm al Atlanticului, instituții de presă și Agenția americană de Protecție a Mediului au început să colecteze informații mai detaliate despre forările de petrol și gaze.

În Pennsylvania, unul dintre statele originare a înfloritoarei industrii de petrol care a demarat în SUA după a doua jumătate a secolului 19, autoritățile statale au recunoscut existența contaminării apei potabile în urma activităților de forare derulate în ultimii ani. Recunoașterea a venit greu, după sute și sute de reclamații și de cele mai multe ori se încheie cu înțelegeri între proprietarii terenurilor și companiile de extracție.

În urma unei cercetări care a fost întreprinsă de Associated Press, agenția de presă a descoperit că în Pensylvania au fost confirmate cel puțin 106 cazuri de contaminări ale apei rezultate după 2005, din mai mult de 5.000 de noi puțuri forate. În 2013 au fost indentificate două cazuri, În 2012 au fost identificate cinci cazuri, 18 în 2011 și 29 în 2010.

În Ohio, frecvența confirmării a fost mult mai mică, și potrivit unui oficial al statului, nici una nu a avut legătură cu fracturarea hidraulică. Deși este posibil să fie așa, din 2011 până în 2013, au fost confirmate două cazuri de contaminare a apei în fiecare an. În Virginia de Vest, din 122 de atenționări depuse în ultimii patru ani, în patru dintre cazuri firma care fora a decis să inițieze acțiuni de corectare a producerilor de lucru.

În Texas, reclamațiile au fost cele mai numeroase dintre toate statele cercetare de Associated Press. Totuși, din peste 2.000 de plângeri, doar pentru 62 dintre ele s-a considerat că ar putea fi o legătură de cauzalitate între contaminarea apei și forare. Totuși, autoritatea care supraveghează forările a declarat printr-un purtător de cuvânt că în ultimii 10 ani nu s-a făcut nicio legătură clară între contaminarea apei și forările de gaze.

Agenția federală americană de protecție a mediului (EPA) nu a fost totuși mulțumită de nivelul informațiilor colectate la nivel statal și a întreprins din nou cercetări în Texas. Statul a mai făcut obiectul unor investigații ale EPA și în anii trecuți, investigații care au fost oprite brusc și surprinzător de către agenție după ce descoperise unele probleme însă fără a continua acțiunile de analiză sau de sancționare a companiilor.

Potrivit presei americane, în cel mai recent raport din partea Inspectorului General al EPA, poziție însărcinată cu supravegherea respectării normelor și legilor de către EPA și angajații săi, se consideră că analizele nu au fost continuate din pricina temerii că agenția va fi slăbită prin intermediul proceselor în care ar fi chemată ca urmare a acțiunilor industriei de petrol și gaze împotriva sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *