Acasă » Regenerabile » Solar » Electricom contruiește un parc fotovoltaic de 10 MW în Tulcea

Electricom contruiește un parc fotovoltaic de 10 MW în Tulcea

21 martie 2014
Electricitate
Bogdan Tudorache

Firma Electricom Bucureşti, furnizor de echipamente pentru companii din sectorul energetic, a primit de la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) avizul de realizare a unui parc fotovoltaic cu o capacitate instalată de 10 MW în localitatea Casimcea, judeţul Tulcea. Compania deține trei parcuri eoliene cu o capacitate cumulată de 76 MW, precum și un parc fotovoltaic de aproximativ 6 MW.

Având în vedere că pentru instalarea unui MW într-un parc solar costurile se ridică la până la aproximativ 1,5 milioane de euro, Electricom ar urma să investească circa 15 milioane de euro în unitatea din Casimcea.

Electricom a fost înființată în 1.965, având ca obiect de activitate importul de cărbune și echipamente pentru hidrocentrale și termocentrale. Compania este activă și în sectorul furnizării de electricitate.

Compania face parte din grupul Bomax, controlat de omul de afaceri Sorin Bonciu. Grupul Bomax este şi proprietarul supermarketurilor Interex, pe care le-a cumpărat de la compania franceză Interex, care a ieşit de pe piaţa românească anul trecut.

Capacitatea instalată în centrale fotovoltaice a ajuns anul trecut la aproape 1.000 MW, faţă de 49 MW la sfârşitul lunii 2012, echivalentul a 5% din totalul unităţilor de producţie a energiei din România, de 20.000 MW.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *