Poluarea din Bucureşti înregistrată în noaptea de 1 spre 2 martie a fost reprezentată de un cumul de factori, printre care arderile necontrolate de la marginea Capitalei şi din judeţul Ilfov, incendiul de la Crevedia şi traficul, iar CET Grozăveşti a fost amendată cu 100.000 de lei, pentru că nu a notificat Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti despre folosirea păcurei în producerea energiei, a declarat, luni, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, într-o conferinţă de presă.
„În ceea ce priveşte CET Grozăveşti, s-a intrat în control pe data de 4 martie, controlul a fost finalizat pe 6 martie, iar comisarii Gărzii de Mediu au aplicat o sancţiune de 100.000 de lei, nu pentru faptul că a folosit o cantitate de păcură nesemnificativă comparativ cu poluarea din Bucureşti, ci pentru faptul că nu au notificat APM Bucureşti privind folosirea păcurei în producerea energiei. De asemenea, nu au respectat unele condiţii din autorizaţia de mediu. Aş vrea să vă spun că CET Grozăveşti a consumat, pe perioada câtorva zile, o cantitate de 261 de tone de păcură, reprezentând sub 7% din cât putea folosi. Faptul că cei de la CET Grozăveşti au folosit păcură nu a fost principalul factor al poluării Bucureştiului în acest episod de duminică spre luni”, a spus Alexe, citat de Agerpres.
Acesta a repetat că, dacă în Bucureşti ar fi fost implementate măsurile din Planul integrat de calitate a aerului, „nu am fi avut poluare excesivă în ultima perioadă”.