Acasă » Petrol și Gaze » Un acționar al Oil Terminal cere prorogarea discuțiilor privind majorarea de capital

Un acționar al Oil Terminal cere prorogarea discuțiilor privind majorarea de capital

20 mai 2020
Petrol și Gaze
energynomics

Oil Terminal (OIL) a primit solicitarea lui Dumitrescu Valentin Sebastian, acționar ce deține 16,73% din acțiunile societății, de completare a ordinilor de zi a ședințelor AGA din data de 12(15).06.2020, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București. Propunerile vor fi analizate de către Consiliul de Administrație al societății Oil Terminal S.A. în termenul legal.

Dumitrescu Valentin Sebastian dorește completarea convocatorului cu constatarea faptului că decizia AGEA din 10 octombrie 2016 a încetat să-și producă efectele în 10.10.2017, constatarea faptului că Oil Terminal se supune Legii 24 în ce privește condițiile de prezență și cvorum, cu privire la majorarea de capital, prorogarea discuțiilor privind majorarea de capital cu terenurile, până la obținerea de informații suplimentare de la Ministerul Economiei, conform financialintelligence.ro.

În AGA din octombrie 2016, acționarii OIL au decis majorarea capitalului companiei la maxim 319,23 milioane de lei, cu valoarea terenurilor aportate de stat și numerar. În data de 20.10.2017 acționarul minoritar Dumitrescu Sebastian Valentin a depus la Tribunalul Constanța o acțiune în constatare a nulității Hotărârii AGEA de majorare a capitalului al Oil Terminal S.A. nr. 6/10.10.2016. Compania a anunțat, în vara lui 2018, că apelul acționarului a fost respins definitiv.

În cererea din 18 mai, acționarul susține că decizia AGA respectivă nu a fost pusă până acum în aplicare și că nu își mai produce efecte.

Referitor la solicitarea de informații de la Ministerul Economiei, acționarul spune că societatea a obținut două certificate de atestare a dreptului de proprietate la nivelul anului 2011. El notează că acționarii nu cunosc care este instituția publică ce a fost implicată în procesul de privatizare, entitate căreia urmează să-i fie repartizate acțiunile nou emise și nici cum își vor putea exercita acționarii dreptul de preferință.

În opinia sa, conducerea societății trebuie să obțină aceste detalii de la Ministerul Economiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *