Acasă » Evenimente » Premiera anului – candidaturile pentru Energynomics Awards 2020

Premiera anului – candidaturile pentru Energynomics Awards 2020

2 decembrie 2020
Evenimente
energynomics

Continuăm să prezentăm candidaturile anului 2020 la premiile Energynomics, cu secțiunea Premiera anului. Numai unul dintre proiectele înscrise în competiție va fi recompensat în cadrul Galei din 3 decembrie, dar fiecare dintre ele merită respectul nostru și o promovare cât mai largă. Mulțumim tuturor companiilor și personalităților care s-au implicat în acest efort de conturare a imaginii industriei energetice românești în 2020 prin reușitele sale!

 

#better – Curs de locuire

Cursul de locuire propus de Asociația #better se adresează companiilor angajatoare și îi vizează pe angajații acestora, din “profunda convingere că prin investițiile private de calitate vom schimba societatea în care trăim”. Proiectul este cu atât mai relevant cu cât pandemia a unificat locul de muncă și spațiul de locuit.

Chinook Consulting Services – Primul proiect comercial de foraj orizontal direcțional din România

Chinook Consulting Services a asigurat servicii profesionale de supravegherea geologică a activităților de foraj pentru primul proiect comercial de foraj orizontal direcțional din România – subtraversarea plajei la Marea Neagră. Finalizat cu succes, proiectul a însemnat forarea și construirea conductei de gaze naturale de la amplasamentul de pe uscat, pe sub plajă, în mare, pe distanța de 1,5 km.

Conceput pentru a evita, a reduce și atenua impactul prin diminuarea semnificativă a amprentei asupra mediului, proiectul este situat într-o zonă sensibilă, la extremitatea sudică a rezervației Biosferei Delta Dunării, în zona economică a sitului de patrimoniu mondial.

Distribuție Energie Oltenia – Programe avansate de digitalizare

Din 2016, compania și-a început parcursul de transformare într-o companie digitalizată, pe tot parcursul implementării programului Smart Transformation, obținând în fiecare an de la începerea sa, realizări semnificative care au îmbunătățit calitatea serviciilor furnizate de companie și, de asemenea, un mediu de lucru mai bun pentru angajați. Câteva dintre programele avansate sunt: 1. implementarea integrală a sistemelor MDM (Metering Data Management System) – un sistem capabil să proceseze datele achiziționate de la 1,4 milioane de contoare, din care, în zona operațională a Distribuției Oltenia, 450 000 sunt contoare inteligente, iar restul sunt contoare normale; 2. MDC ( Multi-Metering Data Collection System) – un sistem capabil să colecteze date de la mai multe tipuri de contoare inteligente, asigurând interoperabilitatea contoarelor cu sistemul MDM. 3. Sub numele SOGNO, sunt colectate date prin intermediul unor senzori de tensiune și curent care permit apoi monitorizarea, analizarea, predicția si controlul online al unor tronsoane de rețea.

Electrica Furnizare a preluat parcul fotovoltaic Stănești

Achiziția parcului fotovoltaic realizată de Electrica Furnizare S.A., lider pe piața de furnizare de energie electrică din România, este un prim pas pentru atingerea obiectivului de dezvoltare pe verticală a Grupului Electrica, prin intrarea pe piața de producție de energie electrică, în special din surse regenerabile. Compania a finalizat în luna august 2020 achiziția parcului fotovoltaic Stănești (județul Giurgiu), de la Raylexo Limited și Long Bridge Management și Administrare. Cu o capacitate instalată de 7,5 MW și o capacitate de funcționare limitată la 6,8 MW, parcul fotovoltaic Stănești este amplasat pe o suprafață de 17,5 ha și a fost construit în perioada octombrie 2012 – ianuarie 2013, începând să injecteze energie electrică în rețea din luna februarie 2013.

Enevo Group – pentru construcția la cheie a stației electrice 132kV –zona de operare comună, Kuweit-Arabia Saudită

Urmare a unor eforturi intense, atât umane, cât și financiare, ENEVO Group, companie cu capital românesc 100%, a reușit extinderea pe alte piețe, fiind este una dintre puținele companii est-europene specializată în lucrări electrice și automatizări calificate la clienți importanți precum Saudi Electricity Company sau Aramco. Acesta este unul dintre puținele proiecte de export în domeniul ingineriei electrice realizate de companii românești în ultimii ani, reprezentând o reușită deosebită atât din punct de vedere comercial, cât și din punct de vedere al finanțării (structurată cu bănci românești).

Valoarea proiectului depășește 12 milioane de dolari. Noua stație electrică va alimenta operațiunile offshore pe o arie de aproximativ 7.000 de km pătrați în zona partiționată dintre statul Kuweit și Regatul Arabiei Saudite.

Nova Power & Gas – pentru inovație și simplificare în procesul de contractare a serviciilor de energie

De la 1 iulie 2020, când Nova a intrat în segmentul de consumatori casnici, odată cu liberalizarea pieței de gaze naturale, compania și-a propus și a reușit să transforme procesul de schimbare a furnizorului de energie într-unul foarte simplu, complet online, de doar câteva minute, prin platforma www.vreaulanova.ro. “Ne propunem să dezvoltăm în continuare toate instrumentele necesare pentru informarea și îmbunătățirea experienței clienților noștri, pentru a aduce inovație în piața de furnizare de energie”, spun oficialii companiei.

partnerg-i Energy Consultants – prima companie românească de consultanță în achiziția de servicii energetice

partnerg-i reprezintă o premieră în piața locală, fiind prima companie românească de profil, care are ca obiectiv dezvoltarea expertizei consumatorilor industriali în ceea ce privește achiziția serviciilor de furnizare a energiei și implementarea modelelor globale specifice.

Fondata în aprilie 2020, partnerg-i are ca misiune aducerea în mod înțelept a viitorului furnizării de energie mai aproape de consumatorii industriali, prin abordarea locală a trendurilor globale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *