Acasă » Regenerabile » Eolian » Monsson Group a achiziționat pachetul majoritar al EMON Electric

Monsson Group a achiziționat pachetul majoritar al EMON Electric

7 mai 2014
Electricitate
Bogdan Tudorache

###author###

Emon Electric devine începând cu luna mai a acestui an membră a Monsson Group în urma cedării pachetului majoritar de acţiuni. Emon este lider regional de produse servicii și proiecte la cheie, activând în sectoarele Transport și Distribuție Energie Electrică, Industrie, Tracțiune Electrică și Infrastructura de Telecomunicații.

Monsson Group s-a concentrat pe energie din surse regenerabile încă din anul 2004 și a devenit în timp un important dezvoltator de parcuri eoliene, cu peste 2,4 GW de proiecte în portofoliul său. Cu 250 de angajați de specialitate, Monsson Group oferă o gama largă de servicii dedicate fermelor eoliene care cuprind dezvoltarea, construcția, operarea, service și mentenanță, comercializare de energie electrică.

Strategia națională a grupului Monsson a devenit internațională.

Monsson Group a început în 2014 să furnizeze servicii în Uniunea Europeană, astfel, strategia națională a grupului a devenit internațională.

“Considerăm că acum ne-am completat gama de servicii oferite cliențiilor noștri și ne-am extins domeniul de activitate. Considerăm vital exportul de servicii și produse către piața Europeană și nu numai”, spune Emanuel Muntmark, CEO Monsson Group. Dezvoltarea Grupului continuă cu Emon Electric, care face parte acum din echipa Monsson.

Monsson creşte la 350 de angajaţi

Monsson Group devine un lider în domeniul ingineriei și serviciilor EPC pentru Energie, Industrie, Tracțiune Electrică și Infrastructură de Comunicații. Împreună cu Emon Electric, Monsson Group va avea peste 350 de angajați angrenați în proiectare, producție, instalare, operare, întreținere și service.

Pentru clienții și partenerii de afaceri, Grupul Monsson va putea să ofere de acum înainte servicii dintr-o gamă mai largă ”de la proiectare la execuție, de la operare la mentenanță cu o echipă de profesioniști cu care ne mândrim” spune Mircea Solomon, CEO Emon Electric.

„Credem că în formula consolidată vom putea valorifica la potențial maxim experiența și competențele noastre. Atât EMON Electric cât și Monsson Group au fost angrenate în proiecte de referință atât pentru România cât și pentru Uniunea Europeană, în care au demonstrat capabilitate, competență și profesionalism.”

Monsson Group a dezvoltat cel mai mare parc eolian onshore din Europa, de 600 MW, vândut grupului CEZ. În 2014 Monsson Group continuă să fie lider al dezvoltatorilor de parcuri eoliene din U.E., vânzând diferite capacități energetice către OMV-Petrom, Butan Gas, STEAG și CEZ. În acest moment Monsson Group este lider pe piața de service si mentenanţă pentru turbine eoliene din România.

Emon Electric a proiectat, executat, livrat și pus în funcțiune sistemul electric de tracțiune pentru proiectul de TRAM Athens Jocurile Olimpice din 2004, precum și extinderea Liniei 2 de Metrou din capitala Greciei (Anthoupoli – Peristeri / Attiko Metro Athena). Totodată, EMON a realizat stația electrică de transformare 400/110 kV 3×250 MVA Tariverde și numeroase alte proiecte importante în sectorul T&D, Industrial și de Tracțiune Electrică, în România și UE.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *