Acasă » Evenimente » Nu rata! » A 9-a ediție a conferinței Romanian Energy Day (20 octombrie 2020)

A 9-a ediție a conferinței Romanian Energy Day (20 octombrie 2020)

13 octombrie 2020
Evenimente
energynomics

Asociația Centrul Român al Energiei organizează a 9-a ediție a conferinței Romanian Energy Day, marți, 20 octombrie 2020, în sistem de video-conferință. Având participarea confirmată a Comisarului pentru Energie Kadri Simson, evenimentul este una dintre principalele platforme de dezbatere și cooperare regională dintre industria energetică din România și Europa de Sud-Est și decidenții politici de la Bruxelles.

Intitulată “Pactul Ecologic European ca principal mecanism de redresare și strategie de dezvoltare a Uniunii Europene”, conferința din acest an este construită în jurul cadrului de dezvoltare al sectorului energetic european post-2020, al provocărilor financiare și de infrastructură, precum și al perspectivelor industriei energetice românești cu privire la tranziția către o economie cu emisii reduse de carbon, toate acestea având că scop furnizarea de energie curată și accesibilă pentru generațiile următoare.

Uniunea Europeană se reinventează prin angajarea în cel mai ambițios proiect de la începuturile sale. Obiectivul de a deveni primul continent neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon presupune traversarea de “teritorii neexplorate” și va testa puternic coeziunea statelor membre. De la coalizarea elitelor politice către obiective comune, până la revoluționarea capacităților tehnice și consolidarea coeziunii și acceptării sociale, Pactul Ecologic European este în perfectă simbioză cu proiectul Uniunii Energiei. Fiind un proiect de maximă importanță după BREXIT, Pactul Ecologic European va reafirmă relevanța Europei în lume, în același timp reducând decalajul cu structurile politice la nivel local.

Mai mult, pandemia SARS-CoV-2 a testat serios capacitatea globală de a face față unor situații de urgență majore. Impactul economic este mai sever decât efectele ultimei crize financiare, prin urmare bugetele statelor membre au fost testate serios.

Industria energetică va ieși semnificativ schimbată din criza SARS-CoV-2. Trei piloni cheie devin din ce în ce mai relevanți pentru reziliența companiilor, competitivitatea economică și în cele din urmă pentru securitatea aprovizionării, anume (1) tehnologiile digitale, (2) rețelele inteligente și (3) tehnologiile de generare curată (cât mai direct posibil) legate consumatori. Acestea creează premisele pentru energie curată, disponibilă și accesibilă pentru următoarea generație.

Astfel, conferința va încerca să răspundă la întrebările dacă proiectul Pactului Ecologic European este în grafic, cum sunt abordate provocările de natură financiară ale infrastructurii energetice a viitorului precum și care este capacitatea României de a integra în politicile naționale a pachetelor Europene privind energia și clima?

Agenda (schiță)

09:00 – 09:30 Conectare la platforma Zoom
09:30 – 10:30 Introducere, discursuri de bun venit și declarații politice
10:30 – 12:00 Panel de discuții – Cum facem să se întâmple Acordul verde european – provocările de finanțare și infrastructură
12:00 – 12:15 Sesiune de întrebări și răspunsuri
12:15 – 12:30 Pauză de cafea și băuturi răcoritoare
12:30 – 14:00 Sesiune dedicată industriei
14:00 – 14:45 Sesiune de întrebări și răspunsuri
14:45 – 15:00 Concluzii și observații finale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *