Acasă » Interes general » Acesta este Juriul anului 2021 pentru premiile Energynomics, ediția a 9-a!

Acesta este Juriul anului 2021 pentru premiile Energynomics, ediția a 9-a!

23 noiembrie 2021
Interes general
energynomics

Profesionişti de prima mână şi excelenţi cunoscători ai industriei energetice din România se vor reuni în Juriul celei de-a 9-a ediții a premiilor pentru energie oferite de Energynomics!

Candidaturile sunt au fost colectate până pe 22 noiembrie, iar pentru selectarea câştigătorului, juraţii vor examina fiecare candidatură pe baza a trei principii fundamentale:

SUCCES – candidaturile trebuie să poată proba reușita comercială în sectorul de activitate al companiei respective

IMPACT – candidaturile trebuie să aibă un impact cuantificabil asupra sectorului energetic, asupra comunității sau economiei în ansamblu

INOVAȚIE – candidaturile trebuie să poată proba introducerea în sectorul energetic românesc a unor produse/servicii/practici de business inovative care contribuie la dezvoltarea sănătoasă a afacerilor

Juriul

  • Vasile Iuga, expert independent
  • Ionuţ Purica, Academia Română
  • Alexandru Pătruţi, CNR-CME
  • Radu Bădiță, ANRE
  • Radu Dudău, EPG
  • Daniela Barbu, Ministerul Energiei
  • Valeriu Binig
  • Mihai Drăghici, EY

În perioada următoare, până în seara Galei, vom prezenta în siteul energynomics.ro fiecare dintre proiectele candidat, în cadrul unor articole sintetice dedicate fiecărei categorii din competiţie. Din fiecare categorie, doar unul dintre proiectele înscrise va fi premiat. Fiecare dintre companii și toți oamenii implicați în aceste proiecte merită însă respectul nostru și o promovare cât mai largă.

Premiile vor fi înmânate oficial în cadrul Galei festive Energynomics Awards, pe 16 decembrie 2021.

Premii și categorii

Premiile Energynomics se acordă anual, începând din 2013. Premiile au un caracter simbolic și nu sunt însoțite de o recompensă financiară. Premiile își propun să promoveze abordările, ideile și oamenii care au avut realizări deosebite ce pot fi înscrise într-una dintre categoriile de mai jos:

Responsabilitate socială

Premiul recompensează compania care a avut cel mai important impact asupra comunității în care activează (donații, sponsorizări, responsabilitate față de mediu, alte forme de CSR).

Eficiență energetică

Premiul recompensează compania care a implementat un proiect remarcabil de eficiență energetică la nivel național sau local, prin reducerea consumului de energie obținută, prin impactul favorabil asupra business-ului și mediului înconjurător, prin finanțarea atrasă și prin calitatea comunicării proiectului ca reper și model de bună practică.

Tranzacția anului

Premiul recompensează compania care a reușit cea mai importantă procedură de achiziție/preluare/fuziune/farm-in/farm-out. Printre criteriile de analiză: mărimea și impactul operațiunii (raportat la mărimea inițială a companiei), perspectivele de dezvoltare ale companiei rezultate, gradul de inovație.

Finanțarea / investiția anului

Premiul recompensează compania/companiile care au reușit cea mai inventivă și de impact finanțare și/sau investiție pentru sectorul energetic din România. Printre criteriile de analiză: structura acordului de finanțare, anvergura investiției, impactul asupra companiei beneficiare, creșterea de afacere anticipată, beneficii pentru acționari.

Premiera anului

Premiul recompensează compania care a venit cu cea mai interesantă noutate în acest an: nou intrată în România, extindere de domeniu, nou proiect de amploare, tehnologii neutilizate până în prezent.

Managerul anului

Premiul recompensează cel mai inventiv, inspirațional și de impact manager din sectorul energetic românesc. Printre criteriile de analiză: managerul a probat capacități de leadership, a contribuit la creșterea companiei, a introdus și aplicat strategii de business inovative.

Premiul pentru întreaga carieră

Premiul recompensează o personalitate a industriei energetice din România (capacități de leadership, contribuții la dezvoltarea companiei, a introdus și aplicat strategii de business inovative, a creat școală).

Premiul pentru reușite extraordinare

Premiul recompensează compania care s-a remarcat printr-o reușită punctuală, cu mare impact, care a atras atenția și a devenit reper în cadrul industriei, pe parcursul ultimului an.

Tânărul profesionist în energie

Această categorie este deschisă tinerilor profesioniști din România – sub 35 de ani – cu până la 10 ani de experiență în industria energetică. Premiul recompensează activitatea şi reuşitele probate în anul 2018, cu relevanţă în energetica românească şi regională.

Premiul “Mihnea Constantinescu” pentru excelență în serviciul public

Premiul se acordă unei personalități care demonstrează la cel mai înalt nivel devotamentul, eficiența și eficacitatea eforturilor în serviciul public, care contribuie la creșterea gradului de informare a publicului, cu performanțe deosebite în administrația publică sau în promovarea de politici publice și legislație, relevante pentru domeniul energetic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *