Alro a anunțat marți că își continuă programul de investiții în valoare de 61 milioane USD (53 milioane euro), concentrându-se pe extinderea portofoliului de clienți, îmbunătățirea calității produselor laminate la cald și reducerea dependenței energetice, arată un comunicat postat pe site-ul BVB.
Optimizarea mixului de produse și creșterea calității, împreună cu creșterea generală a eficienței vor sprijini obiectivele companiei Alro de a-și majora cota de piață. „Continuăm să implementăm strategia noastră complexă de investiții care acoperă trei domenii majore: calitatea produselor și mixul de producție, cu accent pe piețele sofisticate, eficiența operațională și controlul costurilor, precum și creșterea cotei de piață”, a declarat președintele Consiliului de Administrație, Marian Năstase.
În segmentul de aluminiu prelucrat, Alro modernizează laminorul la rece nr. 2 și mașina de rectificare, pentru a crește producția de produse din aluminiu laminat plat până la 120.000 tone pe an până în 2022, de la 90.000 de tone pe an la sfârșitul anului 2017. De asemenea, va crește cota de producție a plăcilor tratate termic, în linie cu cererea pieței.
În același timp, compania intenționează să pună în aplicare un sistem de control al profilelor pentru produsele laminate la cald, având ca obiectiv principal îmbunătățirea calității acestor produse. În plus, pentru a crește competitivitatea, Alro se concentrează pe optimizarea termenelor de livrare pentru produsele laminate la cald și pe monitorizarea și controlul întregului sistem de planificare a producției într-o manieră centralizată, prin implementarea unui sistem de planificare a producției pentru Divizia de Aluminiu Procesat.
În ceea ce privește eficiența costurilor, ALRO continuă programul de dezvoltare a Eco-Topitoriei, optimizând și sporind capacitatea de procesare a deșeurilor din aluminiu, de la mărunțire până la topire, pentru a atinge o capacitate de 100.000 de tone pe an, până în 2020 (de la 32.000 de tone pe an, la sfârșitul anului 2017) și pentru creșterea eficienței energetice a proceselor existente.