Numărul 27 al revistei Energynomics Magazine a fost lansat joi, 23 iulie și este accesibil integral online, gratuit, alături de cele 26 de numere anterioare.
ENERGYNOMICS MAGAZINE ONLINE
184 de pagini de interviuri, analize și opinii, integral bilingve, la cea mai bună calitate grafică, sunt disponibile acum pentru toți cei interesați de actualitatea industriei energetice din România. În câteva săptămâni va fi disponibilă și varianta tipărită, așa cum se întâmplă din decembrie 2013, pentru profesioniștii din industria energetică din România, managerii celor mai active companii și oficialii din autoritățile de reglementare cu atribuții în sectorul energetic.
COMANDĂ REVISTA la office @ energynomics.com
Pentru aceștia, abordăm temele de maximă actualitate, de la cele mai noi decizii de politică energetică la nivel european, la planurile de investiții ale companiilor românești, de la automatizare și digitalizare ca soluții pentru optimizarea afacerilor industriale, la potențialul de finanțare prin noi instrumente de tip PPA, de la principalele proiecte și cei mai apropiați parteneri din sectorul nuclear, la obstacolele cu care se luptă în continuarea sectorul de petrol și gaze.
Câteva idei din cuprins
Cosmin Ghiță, director general executiv Nuclearelectrica, vorbește despre planurile de acțiune ale companiei și subliniază că “România are nevoie de un plan coerent și integrat de investiții în noi capacități de generare a energiei electrice”. Totodată, el argumentează că “este foarte greu de atins un nivel extrem de redus de emisii de CO2 fără nuclear” și deplânge poziția exprimată de Uniunea Europeană prin forma prezentă a Taxonomiei UE –sistemul de clasificare la nivel european pentru investiții durabile.
Omul de afaceri Augustin Oancea, proprietarul Tinmar, vorbește despre presiunile resimțite de companie în prezent și despre perspectivele companiei pentru perioada imediat următoare. “Mix-ul ‘producție-furnizare’ reprezintă o integrare necesară la nivelul companiilor de energie prin care pot fi oferite soluții mai complexe, relevante din perspectiva necesităților în continuă schimbare pe care le au consumatorii”, explică Oancea amintind de proiectele de viitor: “Pe lângă producția regenerabilă de energie electrică, un alt focus al companiei este să investim și în stații electrice de încărcare auto, pe care intenționăm să le alimentăm doar cu energie 100% verde. În acest sens ne gândim la un proiect cu minimum 40 de stații de încărcare electrică rapidă de peste 50 kW care ar asigura deplasarea în orice punct al României pentru clienții posesori de mașini electrice”.
Directorul executiv al Holcim România, Horia Adrian, observă că Pactul Ecologic european impune “nevoi enorme de investiții pentru fabricile de ciment”. „LafargeHolcim susține obiectivele Green Deal și se angajează să contribuie la atingerea unei economii carbon neutre în 2050”, ne-a spus Horia Adrian, explicând apoi: “Pentru ca aceste investiții să poată avea loc în interiorul granițelor Uniunii Europene, ele trebuie susținute de cofinanțări din fondurile dedicate implementării Pactului Ecologic European concomitent cu politici de susținere a cererii pentru produse și soluții cu amprentă de carbon scăzută sau neutră”.
Autorități și manageri, companii și experți din toate sectoarele energetice apar de asemenea în noul număr Energynomics Magazine.
Menținem perspectiva integrată asupra întregii industrii, cu patru secțiuni distincte pentru fiecare mare sector – electricitate, petrol și gaze, regenerabile, termoficare – și o secțiune de interes general.
Puteţi vedea toate numerele anterioare, în format electronic, AICI.
Dacă vreţi să ne propuneţi o temă, o colaborare editorială sau publicitară, vă invităm să ne scrieţi pe adresa office @ energynomics.com. Pentru abonamente, vă invităm să folosiţi aceeaşi adresă office @ energynomics.com.