Numărul 45 al revistei Energynomics Magazine a fost lansat miercuri, 4 decembrie, în cadrul celei de-a 12-a ediții a Galei Premiilor Energynomics Awards și va fi accesibil online, gratuit, alături de toate celelalte numere anterioare.
ENERGYNOMICS MAGAZINE ONLINE
184 de pagini de interviuri, analize și opinii, integral bilingve, la cea mai bună calitate grafică, sunt disponibile acum pentru toți cei interesați de actualitatea industriei energetice din România. În câteva săptămâni va fi distribuită și varianta tipărită, așa cum se întâmplă din decembrie 2013, pentru profesioniștii din industria energetică din România, managerii celor mai active companii și oficialii din autoritățile de reglementare cu atribuții în sectorul energetic.
Pentru aceștia, abordăm temele de maximă actualitate, de la dinamica accelerată a marilor jucători din sectorul energiilor regenerabile din România, la promisiunile tot mai apropiate ale marelui proiect gazier Neptun Deep, de la investițiile pregătite de Transelectrica, la noi jucători și noi lideri, de la finanțare, la necesitatea de a moderniza rapid sistemul de distribuție a electricității și la ajutorul care poate veni dinspre tehnologia bateriilor electrice.
Câteva idei din cuprins
OX2 are în portofoliu proiecte locale de 620 MW, în special în domeniul eolian, inclusiv proiectul de 99 MW care a făcut obiectul uneia din cele mai importante tranzacții din România. Treptat, OX2 își va diversifica tehnologiile, inclusiv prin lansarea în proiecte solare, de stocare și hidrogen, ne-a spus Lăcrămioara Diaconu-Pințea, Country Manager OX2 Romania, în cadrul unui interviu exclusiv oferit Energynomics.
Transelectrica va demara 22 de noi investiții în 2025, iar dincolo de investițiile majore, Ștefăniță Munteanu, președintele Directoratului Transelectrica, s-a referit la digitalizarea stațiilor și la creșterea capacității de interconexiune. “Ce este și mai important de spus este că până în 2030 avem în pregătire, în diferite etape, sau în lucru peste 740 de kilometri de noi linii electrice aeriene”, a precizat reprezentantul Transelectrica.
Producția de gaze din proiect este estimată la circa 100 de miliarde de metri cubi de gaze naturale – cât consumul României pe 10 ani, susține Cristian Hubati, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil pentru divizia Explorare și Producție. ”Se preconizează ca Neptun Deep să aducă o producție de aproximativ 8 miliarde metri cubi pe an, timp de aproape 10 ani, în perioada de platou. Va antrena și efecte indirecte pozitive în economie, fiind estimate venituri suplimentare de 20 de miliarde de euro la bugetul de stat și 40 de miliarde de euro contribuție în PIB”, afirmă directorul OMV Petrom, în cadrul unui interviu exclusiv oferit Energynomics.
Autorități și manageri, companii și experți din toate sectoarele energetice apar de asemenea în noul număr Energynomics Magazine. Între aceștia, Cristian Nacu, IFC * Anca Dragu, BNM * Radu Hanga, BVB * Yevhen Yaremenko, SolarSK * Teofil Mureșan, E-INFRA * Adrian Manea, RPIA * Silvia Vlăsceanu, HENRO * Valeriu Binig, PPC * Gabriel Andronache, ANRE.
Menținem perspectiva integrată asupra întregii industrii, cu patru secțiuni distincte pentru fiecare mare sector – electricitate, petrol și gaze, regenerabile, termoficare – și o secțiune de interes general.
Puteți vedea toate numerele anterioare în format electronic AICI.
Dacă vreţi să ne propuneţi o temă, o colaborare editorială sau publicitară, vă invităm să ne scrieţi pe adresa office @ energynomics.ro. Pentru abonamente, vă invităm să folosiţi aceeaşi adresă office @ energynomics.ro.