Acasă » Electricitate » Antrenați pentru a construi – INSPET S.A.

Antrenați pentru a construi – INSPET S.A.

2 august 2022
Electricitate
energynomics

O companie puternic ancorată în istoria Infrastructurii de Petrol și Gaze a României își extinde în prezent portofoliul și pornește procesul de adaptare la noile tendințe ale pieței de profil și anume ale infrastructurii energetice. Pe baza experienței consistente de lucru și a unui mindset catalizator al schimbării, compania INSPET are capacitatea de a-și defini viitorul chiar și în aceste condiții de incertitudine în care geopoliticul pare să nu avantajeze. Când vorbim de diversificare a liniilor de business, responsabilizare, mentalitate proactivă la nivelul culturii organizaționale și focus pe energiile regenerabile … nu ne-am aștepta să facem referire la un Antreprenor General și Constructor – cu atât mai mult cu cât vorbim de o companie 100% cu capital românesc, cu activitate continuă de peste 30 ani, plasată în Top 50 cele mai importante companii de construcții din România.

INSPET ne-a obișnuit deja să vină cu noutăți în ceea ce privește perspectiva amplă a utilizării din ce în ce mai eficiente a resurselor și a viziunii ce are în prim plan dezvoltarea durabilă și energiile regenerabile. În acest sens, compania este deja afiliată Alianței Europene pentru Hidrogen Curat (European Clean Hydrogen Alliance) și  Pactului Climatic European (o inițiativă ce face parte integrantă din Pactul Verde European / Green Deal – susținută de Comisia Europeană).

Dacă anul trecut INSPET a achiziționat o flotă consistentă de mașini electrice, a implementat programe de reciclare și tot ce ține de sensibilizarea sporită privind mediul (limitarea amprentei de carbon și a nivelului emisiilor de zgomot al echipamentelor etc.), anul acesta compania vine cu o altă noutate – producția de energie din surse regenerabile.

Prin instalarea panourilor fotovoltaice în cadrul propriei Platforme Industriale Vest Ploiești, INSPET va contribui la reducerea emisiilor de CO2, își va acoperi o mare parte din necesarul de energie pentru diversele linii de afaceri și are toate șansele ca pe viitor să transforme costul cu energia într-o oportunitate de business, prin noi proiecte de producție și comercializare energie electrică din surse regenerabile. Pentru moment, compania românească de construcții intenționează să își mărească capacitatea de producție a uzinei de confecții metalice și curbat conducte, extinzând programul de lucru în mai multe schimburi, pentru a face față cererii sporite din România și din străinătate.  De asemenea, compania analizează o extindere strategică în producția de gaze industriale, cât și în activitatea de testare, analiză și evaluare a lucrărilor și instalațiilor metalice.

Platforma Industrială Vest Ploiești se întinde pe o suprafață de 8 ha și cuprinde mai multe ateliere de sudură și strungărie, o secție specializată de curbat conducte și profile folosind curenți de înaltă frecvență, un atelier de mecanizare cu flota proprie de utilaje și echipamente șantier (compania oferă și serviciul de închiriere utilaje mari de șantier pentru lucrări complexe, în orice zonă din România). Atelierele de confecții metalice și uzinaj sunt în prim plan din punctul de vedere al cererii, mai ales că aici se pot prefabrica instalații și structuri metalice de medii/mari dimensiuni pentru proiecte diverse: lucrări de infrastructură energetică, clădiri de business, săli de sport, poduri, hale industriale etc.

În plus, compania inițiază o serie de mici proiecte de cercetare și dezvoltare în domeniul hidrogenului, prin co-creare alături de parteneri din țară și din străinătate, pentru a putea contribui în mod tangibil la tranziția energetică a României și la obiectivele UE de neutralitate climatică. Este din ce în ce mai concentrată pe hidrogen, cercetând impactul acestuia asupra diferitelor materiale și componente ale conductelor, la diferite condiții de presiune, pentru a avea date și a dezvolta soluții fezabile pentru stocarea și transportul de H2 pur sau amestec metan-hidrogen.

 

Peste 250 proiecte complexe realizate la standarde de excelență

În ultimii 30+ ani de activitate continuă, compania INSPET a finalizat cu succes peste 250 proiecte, inclusiv construirea a peste 4.000 km de conducte magistrale, principale și de distribuție – ceea ce reprezintă o parte importantă din infrastructura României de transport și distribuție gaze naturale, țiței, produse petrochimice și apă; peste 20 de stații de pompare a țițeiului; peste 40 de stații de comprimare a gazelor naturale, instalații de deshidratare și alte instalații de suprafață pentru depozitarea subterană de gaze, lucrări ce au reprezentat peste 10 milioane de țoli de sudură probată cu succes și peste 60 de milioane de ore cumulate de lucru.

În calitate de Antreprenor General în construcții, cu o înaltă capacitate de organizare și flexibilitate, compania oferă soluții personalizate și conduce lucrări complexe, de mare anvergură, inclusiv în colaborare cu alți parteneri și subcontractanți.

Compania INSPET S.A. realizează în România și în străinătate:

  • construcții de infrastructură energetică (conducte magistrale pentru fluide, stații de uscare, reglare și măsurare, de comprimare sau instalații de depozitare a gazelor naturale – proiecte strategice la nivel național și regional)
  • lucrări de rețele edilitare inteligente pentru distribuția gazelor naturale, apă și canalizare
  • construcții industriale (fabrici, rafinării, depozite, hale)
  • construcții civile (birouri, clădiri rezidențiale și culturale)

Fiecare proiect pe care INSPET îl dezvoltă este unic și îi acordă toată atenția, pornind de la fazele de proiectare, monitorizarea execuției, gestionarea fluxurilor de materiale, de personal și cele financiare. În plus, în cadrul proiectelor, compania are avantajul competitiv al deținerii propriei platformei industriale unde poate produce și prelucra orice tip de componente și structuri metalice ce sunt necesare pe șantiere, în acord cu planurile beneficiarilor.

 

A participat la construcția Gazoductului BRUA

BRUA (“Dezvoltarea pe teritoriul României a culoarului de transport gaze Bulgaria-România-Ungaria-Austria”) este considerat cel mai mare proiect de investiții de până acum al industriei gazifere românești. În calitate de Antreprenor General și Constructor, INSPET a participat la execuția celor 3 Stații de Comprimare și Uscare Gaze Naturale – adevărate bijuterii tehnologice și exemple de Best Practice în construcții-montaj (STC Podișor, STC Bibești și STC Jupa în cadrul Lotului 1, proiect BRUA), precum și la realizarea primilor 180 km de conductă magistrală și a altor tronsoane de conducte în cadrul Lotului 2 al proiectului.

 

Alte lucrări de interes național și regional

Compania face referire în mod special la proiectele importante de infrastructură a interconectărilor realizate: Subtraversarea Dunării în zona Giurgiu-Ruse, parte a Interconectării sistemelor românești și bulgare; Subtraversarea Prutului și tronsoanele Interconectării sistemelor românești și moldovenești de la Iași la Ungheni; Tronsonul românesc al Interconectării sistemelor românești și maghiare la Arad-Nădlac-Szeged etc.

În ultimii 2 ani, INSPET a activat ca antreprenor general și constructor la realizarea stațiilor de comprimare a gazelor naturale de la Onești si Gherăești: automatizarea și securizarea conductei în cadrul proiectului “Dezvoltări ale SNT in zona de Nord–Est a României în scopul îmbunătățirii aprovizionării cu gaze naturale a zonei precum și a asigurării capacităților de transport spre Republica Moldova.”

“Stația de Uscare Gaze, Grup 145, Bilciurești” este un alt proiect de succes, unul dintre exemplele cele mai relevante ale proiectelor de importanță strategică pe care le-a finalizat recent (în decembrie 2021) și care reprezintă parte din instalațiile de suprafață ale celui mai mare depozit de înmagazinare a gazelor naturale din România. Situat în Top 30 cele mai mari depozite din Europa, acesta poate asigura în prezent până la 44% din volumul de înmagazinare al ţării noastre.

 

Lucrare record la nivelul județului Sibiu

În toamna acestui an compania va demara lucrul în teren pentru proiectul “Dezvoltarea  sistemelor inteligente de distribuție a gazelor naturale în comuna Rășinari”, localitatea de baștină a lui E. Cioran, un record la nivelul tuturor comunelor din județul Sibiu în ceea ce privește valoarea finanțării pentru o astfel de lucrare de infrastructură energetică. Acest proiect va include construirea a 28 kilometri de rețele subterane de conducte gaze naturale și peste 1830 branșamente individuale (pentru casele și clădirile administrative din comună), toate acestea contribuind la îmbunătățirea vieții locuitorilor din zonă.

 

7 Linii de Business și peste 30 ani de activitate continuă a INSPET S.A.

Istoria companiei INSPET se bazează pe sectorul petrolului și gazelor naturale, iar de-a lungul timpului, compania și-a dezvoltat 7 linii de business, toate corelate cu domeniul construcțiilor și ingineria structurală: Antrepriză Generală, Conducte Magistrale, Instalații Complexe, Mentenanță, Producție Industrială, Construcții Civile, Închiriere utilaje și echipamente.

Datorită specificului activității de bază, principalii clienți sunt companiile strategice din industria de petrol și gaze din România sau din străinătate, dar pentru diversificarea afacerilor și utilizarea optimă a capacității, INSPET execută și lucrări de construcții montaj pentru alți beneficiari din afara sectorului energetic (companii regionale de utilități, companii manufacturiere, dezvoltatori imobiliari, consilii locale sau județene, ministere, alte autorități ale administrației centrale etc).

 

Accent pe comunitate și pe dezvoltarea educației profesionale duale

Compania inițiază și susține activități de CSR pentru concetățeni, în mod permanent. De-a lungul anilor nu s-a rezumat doar la a oferi locuri de muncă stabile, ci a contribuit activ la dezvoltarea comunității locale în care crede foarte mult. Pe lângă activități de construcție efectivă (de exemplu – cel mai recent parteneriat cu Primăria Municipiului Ploiești în care INSPET a construit și amenajat cu mobilier urban un spațiu de joacă pe Aleea Someș), au fost demarate și alte proiecte privind protecția mediului înconjurător și proiecte de reciclare, susținerea unor programe de asistență socială și inițiative în sfera educațională prin susținerea tinerilor în procesul de formare profesională. De exemplu, parteneriatul pe care l-a semnat la începutul acestui an cu Primăria Municipiului Ploiești și Liceul tehnologic “1 Mai Ploiești” îi oferă cadrul de a susține cu burse tinerii din învățământul profesional dual în formarea lor în meseriile de sudor autorizat și lăcătuș, pe parcursul următorilor 3 ani.

 

O companie locală autentică ce pune accent pe tradiție și performanță

INSPET și-a menținut acea notă de autenticitate prin valorile cultivate în interiorul companiei – prin mândria de a avea acționariat românesc, dar mai ales prin profesionalismul echipelor de lucru și prin managerii săi orientați către performanță, oameni cu experiență care conturează noi perspective.

Misiunea declarată și confirmată este de a livra excelență la toate palierele proiectelor realizate (impact economico-social, calitate, termene de execuție, securitate a muncii și respectarea mediului înconjurător) și o regăsim în motto-ul “Tradiție și Performanță”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *