Gigantul tehnologic Apple a creat divizia Apple a Energy LLC în iunie, cu scopul de a vinde energia solară în surplus. În timp ce 93% din electricitatea utilizată de Apple a provenit din surse de energie verde anul trecut, unele dintre parcurile solare ale Apple produc suficientă energie pentru a permite companiei să se lanseze în vânzarea de energie regenerabilă.
În prezent, Comisia Federală de Reglementare a Energiei (FERC) a acordat aprobarea firmei Apple de a vinde energia excedentară.
Apple produce 20 MegaWați (MW) în cadrul unui parc solar din Nevada, 50 MW în cadrul unei instalații din Arizona și 67,5 MW în Carolina de Nord. La campusul lor din California, de asemenea, pot fi generați 18 MW. Anul trecut Apple a decis să cumpere 130 MW de la First Solar, o tranzacție pe care Bloomberg a caracterizat-o ca fiind „cea mai mare vreodată în achiziții solare” efectuate de către o companie care nu este de utilitate publică. În următorii 25 de ani, Apple va produce energie în valoare de 850 de milioane de dolari în cadrul parcului First Solar din San Francisco, potrivit Reuters și Bloomberg.
Comentând noua aprobare FERC, analistul Bloomberg Kit Konolige a spus: „Când deții instalații de producție de energie, atunci s-ar putea să vrei să vinzi energie, în mod normal. Acesta este un indicator al unui număr de tendințe conexe, care converg către scăderea cererii de energie produsă de utilități.”
Și alte companii tehnologice mari au decis să-și crească sustenabilitatea și producția proprie de energie. Astfel, Google a creat Google Energy și a obținut o aprobare similară în urmă cu aproximativ șase ani. La fel ca Apple, Google a declarat că își propune să utilizeze în companie în întregime energia din surse regenerabile (centre de date ale Apple rulau deja pe energie curată). Amazon şi Microsoft au sprijinit, de asemenea, crearea unor ferme solare și turbine eoliene.