Acasă » Electricitate » ArcelorMittal Galaţi investeşte 4,75 milioane de euro în programul Energize

ArcelorMittal Galaţi investeşte 4,75 milioane de euro în programul Energize

26 mai 2015
Electricitate
Bogdan Tudorache

ArcelorMittal Galaţi a investit 4,75 milioane de euro într-o nouă staţie de apă demineralizată, o colaborare între ArcelorMittal Galaţi şi Nalco – Ecolab; ultima companie va opera echipamentul.

Investiţia face parte din Proiectul “Energize” al ArcelorMittal Europe, care are scopul de a reduce consumul de energie cu 15%, în următorii cinci ani, de la momentul implementării. Planul de acţiune acoperă o gamă largă de domenii, de la echipamente şi procese energo-intensive, până la activităţi de birou şi implică întreaga organizaţie: sectorul operaţional, de mentenanţă, investiţii şi achiziţii.

“Noul echipament ne permite să ne consolidăm independenţa în asigurarea materiilor prime necesare operaţiunilor noastre”, a declarat Bruno Ribo, Director General al ArcelorMittal Galaţi. “De asemenea, investiţia va contribui la scăderea costurilor de producție, având un impact pozitiv asupra operațiunilor și proceselor noastre tehnologice, sprijinind, astfel, creșterea eficienței Unității. Pe o piaţă internaţională foarte competitivă, unde activează companii care au costuri mai mici cu materiile prime, politica de reducere a costurilor asigură competitivitatea activităţii şi viitorul operaţiunilor noastre.”

Staţia utilizează tehnologia de osmoză inversă şi cuprinde cinci unităţi operaţionale, care asigură un volum de apă demineralizată de 550 m³/oră, suficient pentru consumul curent. Apa demineralizată este un fluid important pentru procesele tehnologice, utilizat la producerea aburului pentru turbosuflante şi pentru diverse procese la Convertizoare şi la Turnare Continuă (Oţelărie), precum şi la Decapare.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *