Asociaţia Română a Combustibililor Alternativi (ARCA), constituită joi, 17 martie, la iniţiativa mai multor organizaţii și companii, susține tranziția bazată pe gaz natural comprimat (GNC), gaz natural lichefiat (GNL) şi hidrogen.
Noua organizaţie reprezintă interesele şi necesităţile producătorilor, furnizorilor, distribuitorilor, utilizatorilor şi transportatorilor de combustibili alternativi. Astfel, Asociaţia Română a Combustibililor Alternativi a fost constituită la iniţiativa Asociaţia Română pentru Mobilitate Sustenabilă (ARMS), Linde Gas, Messer, InterGas România şi Avangarde Safety şi a reprezentanţilor oamenilor de afaceri Sicoe Mihai, Anton Cristian şi Vlad Stoicescu.
ARCA şi-a asumat misiunea de a gestiona tranziţia către obiectivele Uniunii prin dezvoltarea şi promovarea infrastructurii tehnico-legale, în colaborare cu instituţiile publice abilitate, de exploatare coerentă a combustibililor alternativi precum GNL, GNC, carburanţi biologici şi sintetici, etapă critică în evoluţia spre exploatarea hidrogenului.
„Considerăm necesară înfiinţarea unei asociaţii care să asigure/asiste tranziţia către acest viitor, prin concentrarea eforturilor sale în domeniul combustibililor alternativi şi adoptarea acestora în limitele tolerabilităţii financiare, fără a pune presiune pe fluxurile financiare din industrii deja afectate de evenimente în plină desfăşurare la nivel global”, a afirmat Paul Badea, preşedintele Asociaţiei Române pentru Mobilitate Sustenabilă (ARMS).
La rândul său, Alexandru Ştefănescu, preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), a precizat că gazul rămâne o soluţie mult mai puţin poluantă, care trebuie exploatată în tranziţia către soluţii non poluante sau cu influenţă net-zero asupra mediului înconjurător.
„Soluţia de tranziţie este evidentă, a fost evidentă foarte mult timp, dar este blocată de un cadru legal stufos care blochează inovaţia. Noi am pionierat utilizarea gazelor naturale în transporturi comerciale, în primul rând constrânşi de costurile operaţionale ridicate de variaţii în preţul barilului de petrol. Gazul a fost o soluţie la îndemână şi gazul rămâne o soluţie mult mai puţin poluantă, pe care astăzi trebuie să o exploatăm în tranziţia noastră certă către soluţii non poluante sau cu influenţă NET 0 asupra mediului înconjurător”, a spus Alexandru Ştefănescu.
Europarlamentarul Cristian Buşoi, preşedinte al Comisiei Pentru Industrie, Energie şi Cercetare, consideră că decarbonizarea transporturilor reprezintă o provocare foarte importantă, la fel de dificilă ca decarbonizarea energiei, în condiţiile în care transportul reprezintă un sfert din emisiile de gaze cu efect de seră ale Uniunii Europene, iar transportul rutier reprezintă peste 70% din această pondere.
„Decarbonizarea stă la baza pactului ecologic european, decarbonizarea transporturilor reprezintă o provocare foarte importantă, la fel de dificilă ca şi decarbonizarea energiei în condiţiile în care transportul reprezintă un sfert din emisiile de gaze cu efect de seră ale Uniunii Europene, iar transportul rutier reprezintă peste 70% din această pondere.
”Cred că trebuie să folosim soluţii realiste, soluţii rentabile şi uşor de implementat care să ne ajute să scădem emisiile de CO2. Avem mai multe soluţii la îndemână şi trebuie să folosim toate oportunităţile de finanţare, de politici publice şi de insentive pentru a promova utilizarea de combustibili alternativi care asigură o producere mai mică a emisiilor de carbon. În mod clar nu vom putea face trecerea către maşini electrice imediat… va trebui ca o bună perioadă de timp să folosim maşinile pe care le avem deja la dispoziţie…În mod clar o bună parte din maşinile care încă se vor produce în Uniunea Europeană vor fi cu combustie internă”, a spus Cristian Buşoi.
The New York Times citează, într-un articol publicat pe 18 martie 2020, pe Kathleen Sgamma, președinta Western Energy Alliance
Cele 10 masuri sunt dragalasenii, pot contribui la economia de energie dar in mica masura, (ceea ce n-ar fi neglijabil).
Domnul Constantin Cranganu este fan energie fosila prin formatie (ceea ce este foarte laudabil) si nici nu pomeneste, la energii regenerabile alternative, ENERGIA VALURILOR; eu cred ca stie ca exista, dar stie ca ACUM, nu are valoare industriala, si de aceea o ignora, ca multi altii, de altfel.
Va fac eu o surpriza: EU, NEACSU ION, un inventator din Constanta, Romania, stiu sa fac energie din valuri. Stiu sa fac energie din valuri LA NIVEL INDUSTRIAL, uzine cu Putreri Instalate de la 0,1 MW la + 1000 MW. Stiu ca n-a facut NIMENI, pana acum, energie din valuri la nivel industrial; in 2019, UE raporta 0,6 MW P.I. din valuri in interaga Europa, restul lumii tot cam asa, de atunci n-am vazut alte raportari. Acum vreo 2 luni, niste cercetatori cu bani multi si multe mijloace materiale, raportau ca vor experimenta un prototip de 16 kW P.I.
Energia valurilor, se stie, este total nepoluanta, mai multa decat poate omenirea consuma, si cea mai ieftina, are combustibilul gratis = valurile.
Pentru aproximativ 1/3 din populatia TERREI, localizata pe malurile marilor si oceanelor, energia valurilor se poate distribui, si consuma direct, cand se produce.
AR FI BINE CA 1/3 DIN ENERGIA CONSUMATA IN LUME, sa fie nepoluanta si cea mai ieftina (la nivelul de pret al energiei hidro produsa acum din rauri, fluvii ?
Despre continuitate in aprovizionare: Marea Neagra are (conform cercetatorilor de specialitate), 60/% din timp valuri energetice. Pentru Romania ar fi excelent (am castiga si la lipsa poluarii si la bani), sa functioneze 50% la suta din timp cu energia hidro din mare, si restul (50%), sa fie completata cu energia care se consuma acum.
Oceanele, zic specialistii, au mereu valuri energetice, CARE ESTE PROBLEMA?
Tot despre energia hidro DIN VALURI, din mare: se poate stoca, in anumite cantitati acum, probabil stiti de hidrocentralele cu acumulare, si in viitor se pot face stocuri de HIDROGEN IEFTIN OBTINUT TOT DIN ENERGIA VALURILOR pentru tot consumul CURENT, acolo unde nu poate fi folosita energia produsa instantaneu.
DE CE VA ESTE FRICA DE ENERGIA DIN VALURI ?!
Daca nu va este frica,
HAIDETI SA OBTINEM IMPREUNA ENERGIE DIN VALURI !
HAI SA FACEM UN UNICORN.
Cu stima,
Ion Neacsu, inventator, CT, Romania,
E-mail: [email protected],
Telefon : +40722618640.
Energia din valuri
Energia electrica obtinuta din valurile lacurilor, marilor si oceanelor este total nepoluanta si cea mai ieftina.
Sa ne gandim: cum ajunge OMUL sa foloseasca principalele surse de energie ?
1) Carbunele: OMUL face mina de carbune, la zeci, sute de metri in pamant, intra in mina, scoate carbune, il transporta la termocentrala, il macina, il arde, produce MULTA POLUARE si energie electrica cu randament 20 – 50 % ?
Necesita oameni multi, probleme multe, salarii mari, munca multa, instalatii complexe.
2) Petrolul si Gazele: le cauta, le gaseste mai repede sau MAI GREU, le scoate din pamant, de la adancimi de sute sau mii de metri, uneori mii de metri de apa deasupra si apoi mii de metri in pamant, le arde in termocentrale, produce POLUARE, energie electrica cu randament 60 – 80% ?
Necesita oameni multi, probleme multe, salarii mari, munca multa, instalatii complexe.
3) Instalatii Eoliene: trebuie ridicate instalatiile la 100, 200 m deasupra pamantului sau marii pentru a fi eficiente. Mentenanta grea, scumpa. Au puteri nominale mici, sunt complexe, scumpe, necesita oameni foarte bine pregatiti, salarii mari. TREBUIESC SUSTINUTE FINANCIAR = NERENTABILE.
4) Nuclear: instalatii foarte complexe, foarte scumpe, foarte periculoase, oameni foarte bine pregatiti, foarte scumpi. POLUATOARE in activitatea energetica. MAI POLUATOARE la incetarea activitatii energertice. FOARTE SCUMPA CONSERVAREA CA DESEU.
Energia din valuri se gaseste din abundeta, o poate vedea si simti tot omul pe 70% din planeta Pamant.
Energia valurilor se afla, INTOTDEAUNA, LA NIVELUL MARII, deci la indemana.
Energia valurilor este usor de exploatat.
Energia valurilor este mai multa decat poate OMENIREA sa consume.
Energia valurilor este ABSOLUT NEPOLUANTA.
Energia valurilor este CEA MAI IEFTINA.
Instalatii de producere a energiei electrice din valuri la nivel industrial.
A construi instalatii de exploatare a energiei valurilor este similar, din punct de vedere al complexitatii, cu unele platforme marine de exploatare petrol si gaze.
Personalul va avea aceeasi complexitate a pregatirii si salarii asemanatoare.
Cu stima,
Ion Neacsu, inventator, Constanta, Romania,
E-mail : [email protected]
Telefon: +40722618640
Cea mai curată și ieftină energie se află în valurile mării.
Buna ziua,
Numele meu este Neacsu Ion, sunt din Constanta, Romania.
Am 67 de ani, sunt pensionar. Nu mai intrunesc conditiile de participare la granturi.
Vreau doar probe in mare, cu instalatiile propuse de mine. Aceste probe, in marimi crescatoare, vor fi adevarate uzine electrice, vor produce energie electrica din valurile marii la nivel industrial, vor avea Putere Instalata de la 0,1MW la +1000MW.
De mulți ani spun că știu să produc ENERGIE DIN VALURI LA NIVEL INDUSTRIAL.
Am făcut un test in mare, cu posibilitățile avute, și a mers imediat, așa cum mă așteptam.
Până acum am primit doar IGNORANȚĂ și trimiteri de la unul către celălalt.
Romania nu este interesata de inventiile mele, am scris tuturor autoritatilor. Romania prefera sa cumpere gaz lichefiat adus cu vaporul din America si sa construiasca, cu Germania, Eoliene in Marea Neagra, eoliene care vor fi subventionate, ca si cele actuale, din banii romanilor.
ENERGIA DIN VALURI ESTE TOTAL NEPOLUANTA SI CEA MAI IEFTINA.
Pentru producerea de energie electrică din valuri, am o invenție brevetată de OSIM din 2010 și o altă invenție în examinare la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci din România din 2018.
Nu pot face centrale electrice singur.
Daca cineva dorește să facem energie din valuri, voi răspunde cu plăcere prezent.
Salutari;
Ion Neacsu, inventator, CT, România
E-mail: [email protected]
Telefon: +40722618640.
Energia din valuri obtinuta in Romania
Uzine electrice cu P.I. de la 0,1 MW la + 1000 MW
Energia electrica obtinuta din valurile lacurilor, marilor si oceanelor este total nepoluanta si cea mai ieftina.
Sa ne gandim: cum ajunge OMUL sa foloseasca principalele surse de energie ?
1) Carbunele: OMUL face mina de carbune, la zeci, sute de metri in pamant, intra in mina, scoate carbune, il transporta la termocentrala, il macina, il arde, produce MULTA POLUARE si energie electrica cu randament 20 – 50 % ?
Necesita oameni multi, probleme multe, salarii mari, munca multa, instalatii complexe.
2) Petrolul si Gazele: le cauta, le gaseste mai repede sau MAI GREU, le scoate din pamant, de la adancimi de sute sau mii de metri, uneori mii de metri de apa deasupra si apoi mii de metri in pamant, le arde in termocentrale, produce POLUARE, energie electrica cu randament 60 – 80% ?
Necesita oameni multi, probleme multe, salarii mari, munca multa, instalatii complexe.
3) Instalatii Eoliene: trebuie ridicate instalatiile la 100, 200 m deasupra pamantului sau marii pentru a fi eficiente. Mentenanta grea, scumpa. Au puteri nominale mici, sunt complexe, scumpe, necesita oameni foarte bine pregatiti, salarii mari. TREBUIESC SUSTINUTE FINANCIAR = NERENTABILE.
4) Nuclear: instalatii foarte complexe, foarte scumpe, foarte periculoase, oameni foarte bine pregatiti, foarte scumpi. POLUATOARE in activitatea energetica. MAI POLUATOARE la incetarea activitatii energertice. FOARTE SCUMPA CONSERVAREA CA DESEU.
Energia din valuri se gaseste din abundeta, o poate vedea si simti tot omul pe 70% din planeta Pamant.
Energia valurilor se afla, INTOTDEAUNA, LA NIVELUL MARII, deci la indemana.
Energia valurilor este usor de exploatat.
Energia valurilor este mai multa decat poate OMENIREA sa consume.
Energia valurilor este ABSOLUT NEPOLUANTA.
Energia valurilor este CEA MAI IEFTINA.
Putem sa facem Instalatii de Producere a Energiei Electrice din Valuri la nivel industrial.
Industria romana poate sa faca HIDROCENTRALE MARINE actionate de valuri cu Putere Instalata cuprinsa intre 0,1 MW si + 1000 MW.
A construi instalatii de exploatare a energiei valurilor este similar, din punct de vedere al complexitatii, cu unele platforme marine de exploatare petrol si gaze.
Personalul va avea aceeasi complexitate a pregatirii si salarii asemanatoare.
Cu stima,
Ion Neacsu, inventator, Constanta, Romania,
E-mail : [email protected]
Telefon: +40722618640