Numărul 30 al revistei Energynomics Magazine va fi lansat joi, 25 martie, în cadrul Spring Cocktail 2021, și va fi accesibil integral online, gratuit, alături de toate celelalte numere anterioare..
ENERGYNOMICS MAGAZINE ONLINE
184 de pagini de interviuri, analize și opinii, integral bilingve, la cea mai bună calitate grafică, sunt disponibile acum pentru toți cei interesați de actualitatea industriei energetice din România. În câteva săptămâni va fi disponibilă și varianta tipărită, așa cum se întâmplă din decembrie 2013, pentru profesioniștii din industria energetică din România, managerii celor mai active companii și oficialii din autoritățile de reglementare cu atribuții în sectorul energetic.
COMANDĂ REVISTA la office @ energynomics.com
Pentru aceștia, abordăm temele de maximă actualitate, de la investițiile programate în Planul Național de Redresare și Reziliență, la măsurile de răspuns în cel de-al doilea an de pandemie Covid-19, de la automatizare și digitalizare ca soluții pentru optimizarea afacerilor industriale, la strategiile de decarbonare ale marilor orașe din România și la noua promisiune a viitorului apropiat – hidrogenul.
Câteva idei din cuprins
Agenda pentru tranziția energetică a căpătat o mare amploare în ultimii ani în Uniunea Europeană și a deschis noi oportunități pentru prosperitate economică, inclusiv pentru România. În acest context, România are o oportunitate unică de a-și valorifica resursele de gaze naturale, afirmă Christina Verchere, CEO al OMV Petrom. “Ne aflăm în centrul acestor transformări și suntem hotărâți să sprijinim tranziția energetică. Este un proces pe care l-am început deja și care deschide noi oportunități pentru afacerea noastră”, ne-a spus într-un interviu acordat special pentru această ediție a revistei Energynomics. De asemenea, compania evaluează noi oportunități de business care vin în completarea activităților sale curente, precum panourile fotovoltaice și facilitățile de încărcare pentru mașinile electrice.
Cu marile proiecte în pregătire – modernizarea reactorului 1 și lansarea lucrărilor la reactoarele 3 și 4 – ne-am fi gândit că Nuclearelectrica nu mai are timp de nimic altceva! Și totuși, compania inițiază și alimentează dialogul public despre reactoarelor mici modulare, tehnologie pe care își propune să o aducă în România. Am discutat cu Cosmin Ghiță, directorul general al Nuclearelectrica, despre toate acestea. Un citat doar, aici: “Industria nucleară caute să asigure simultan, pe termen lung producție, costuri reduse, flexibilitate, disponibilitate. Exact variabilele de care depinde decarbonizarea”.
După mulți ani de blocaj, generarea de energie din resurse eoliene are noi perspective în România, cu liberalizarea pieței de energie electrică și introducerea contractelor de tip PPA drept două elemente încurajatoare. Am aflat de la Dan Petre, director de țară la Vestas CEU Romania, că țara noastră are cel mai ridicat potențial eolian din sud-estul Europei. “Există hărți eoliene detaliate pentru România, iar datorită dezvoltării tehnologiei și a turbinelor eoliene pentru intensitate de vânt redusă, cu siguranță pot fi utilizate regiuni noi sau suplimentare pentru turbinele eoliene onshore”, ne-a spus Dan Petre.
Autorități și manageri, companii și experți din toate sectoarele energetice apar de asemenea în noul număr Energynomics Magazine. Între aceștia, Mihai Daraban, CCIR, Dominic Fritz, primarul municipiului Timișoara, Corneliu Bodea, ADREM Group, Giles Dickson, WindEurope, Ioan Iordache, director executiv la Asociația Română pentru Energia Hidrogenului, Ron Oberth, OCNI, Bret Kugelmass, director executiv la Energy Impact Center.
Menținem perspectiva integrată asupra întregii industrii, cu patru secțiuni distincte pentru fiecare mare sector – electricitate, petrol și gaze, regenerabile, termoficare – și o secțiune de interes general.
Puteţi vedea toate numerele anterioare, în format electronic, AICI.
Dacă vreţi să ne propuneţi o temă, o colaborare editorială sau publicitară, vă invităm să ne scrieţi pe adresa office @ energynomics.com. Pentru abonamente, vă invităm să folosiţi aceeaşi adresă office @ energynomics.com.