Acasă » Interes general » Autorităților le este frică de PPP, pentru că îl percep ca pe o armă care îi poate amenința

Autorităților le este frică de PPP, pentru că îl percep ca pe o armă care îi poate amenința

25 octombrie 2022
Digitalizare
energynomics

Autorităților din România le este frică de parteneriatele public-private (PPP) pentru că sunt percepute nu ca unelte pentru realizarea unor proiecte, ci ca arme împotriva administrației, consideră Val Mureșan, consilier al primarului Timișoarei pe teme de digitalizare și smart city.

”În administrație există o frică de a colabora cu mediul privat. PPP nu este văzut la noi ca o unealtă, ci ca o armă împotriva administrației de moment. E și o problemă de cultură care nu există în alte țări. E un pic de teamă față de acest mod de lucru”, a spus Mureșan, în cadrul conferinței “Comunități sustenabile – Timișoara”, organizate de Energynomics și SmartiCity.

În opinia lui, PPP încă nu funcționează și pentru că nu există o legislație suficient de bine promovată de către guvern, iar în al doilea rând pentru că românii nu au fost obișnuiți să colaboreze.

Pe de altă parte, digitalizarea administrației este un proces greoi. Chiar dacă există autorități locale care au investit în digitalizarea sistemelor și serviciilor publice, acest lucru nu garantează buna funcționare.

”O altă boală a administrației românești este că s-au investit bani în digitalizare, dar percepția este că aceste sisteme informatice nu se folosesc pentru că nu comunică unele cu altele, iar oamenii sunt depășiți pentru că nu sunt IT-iști. Birocrația va exista atâta timp cât există hârtie în administrație, iar digitalizarea e un prim pas”, a mai spus Mureșan.

Conferința a fost organizată de Energynomics și SmartiCity cu sprijinul partenerilor ABB, Bosch, EximBank, Geminox, Kawasaki Gas Turbine Europe, LAPP Romania, Novotrol, Phoenix Contact, REI Group, UP Romania, Wiren.

a

Pe toată durata evenimentului, reprezentanții Novotrol au răspuns întrebărilor participanților. Novotrol este canalul partener al grupului Baker Hughes pentru divizia T.P.S. (Turbomachinery and Process Solutions) si F.&P.T. (Flow & Process Technologies) pentru România. „Povestea noastră a început în anul 1996 alături de divizia F.&P.T. Masoneilan Control Valves și Consolidated Safety Valves. 27 de ani mai târziu suntem tot alături de F&P.T. dar alături de noi si divizia T.P.S. Nuovo Pignone și Thermodyn oferind soluții mai complete și mai complexe precum turbine pe gaz și compresoare”, ne-a spus Andrei Paraschiv, Sales Engineer la Novotrol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *