BCR își propune ca în acest an să finanțeze proiecte de energie regenerabilă cu o capacitate de cel puțin 150 MW, dar potențialul real de racordare la rețea a unor astfel de unități este de circa 500 MW.
”În 2023 ne propunem să finanțăm cel puțin 150 MW de energie regenerabilă”, a declarat Flaviu Iliescu, Senior Banker Energy & Utilities BCR, la conferința „Digitalizare și eficiență energetică – Timișoara”, organizată de Energynomics.
Din perspectiva băncii, în acest an vor ajunge în etapa de racordare la rețea capacități de energie regenerabilă nu mai mari de 500-600 MW.
BCR este în curs de implementare a unui proces de urgentare a aprobării finanțărilor pentru proiectele mai mici de 20 MW. Totodată, banca intenționează să eficientizeze operațiunile și fluxurile interne de aprobare astfel încât ”să fie cât mai bine pentru clientul final”. ”Noi suntem ultima verigă de punere în operă a acestor proiecte”, a adăugat Iliescu.
Portofoliul total de credite nete acordate clienților de BCR a crescut cu 16,4% an pe an la 30 septembrie 2022. Banca a acordat credite noi în valoare de 7,7 miliarde de lei în primele nouă luni din 2022 către persoane fizice (credite ipotecare și de consum) și microîntreprinderi.
DESCARCĂ PREZENTAREA LUI FLAVIU ILIESCU
În același timp, BCR a aprobat credite noi corporate în valoare de 11,6 miliarde de lei, dintre care mai mult de un sfert sunt destinate investițiilor.
Conferinţa „Digitalizare și eficiență energetică – Timișoara” a fost organizată de Energynomics cu sprijinul partenerilor BCR, Finder, Lapp România, REI Group, Volt.