Acasă » Petrol și Gaze » BSOG Energy şi Unigrains Trading vor colabora pentru producția de biometan şi îngrășăminte organice în România

BSOG Energy şi Unigrains Trading vor colabora pentru producția de biometan şi îngrășăminte organice în România

7 aprilie 2025
Biomasă
energynomics

BSOG Energy, o companie de energie deținută de Black Sea Oil & Gas specializată în dezvoltarea proiectelor de producere a biometanului în România şi Unigrains Trading, o companie care administrează cca. 3.300 de hectare de teren agricol cerealier în județul Constanța și unul dintre principalii producători de semințe din sudul României, anunță semnarea unui acord de cooperare pentru o unitate de producție combinată de biometan şi îngrășăminte organice. Proiectul va produce 57 MW de biometan și peste 250.000 de tone de îngrășăminte organice pe an.

Potrivit acordului de cooperare, Unigrains va furniza materia primă de deşeuri neprelucrate pentru unitatea de producție și va deține și gestiona drepturile asupra îngrășămintelor rezultate pe piețele angro și en-detail. BSOG Energy va fi responsabilă pentru construirea, deținerea și operarea proiectului  și va gestiona producția de biometan.

Investiția totală este estimată să depășească 65 de milioane de euro, în timp ce execuția proiectului va dura aproximativ 2 ani.

Este al doilea proiect  de productie de biometan a BSOG Energy în România, a precizat Mark Beacom, Managing Director, BSOG Energy. “Cooperarea cu Unigrains va aduce BSOG Energy încă 57 MW de producție de biometan. Având în vedere eliminarea deșeurilor organice din mediu și, în același timp, producerea de gaze verzi ca înlocuitor al gazelor naturale şi a îngrășămintelor organice ca înlocuitor al îngrășămintelor chimice, credem în potențialul acestui proiect de a contribui semnificativ la sustenabilitatea energetică a României.”

Oficialul BSOG Energy a reamintit că realizarea acestui proiect necesită un cadru de reglementare care să-l susțină și că anticipează o bună colaborare cu autoritățile relevante către “obiectivul comun de realizare a unor dezvoltări la scară largă a biometanului în țară”.

Acționarii Black Sea Oil & Gas, firma globală de investiții Carlyle și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, susțin pe deplin acest parteneriat.

„Propunerea BSOG Energy marchează vârful strategiei noastre agricole”, a declarat Theodor Ichim, Administrator Unigrains Trading şi Preşedinte al Forumului Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România (FAPPR). “În parteneriat cu BSOG Energy, așteptăm cu interes să oferim o alternativă durabilă, integrând produsele noastre cu tehnologia tradițională, pentru a produce îngrășăminte organice de înaltă calitate și, în cele din urmă, alimente curate. Unigrains se angajează, de asemenea, să crească nivelul de conștientizare în rândul fermierilor români despre această inițiativă inovatoare prin intermediul asociației profesionale FAPPR.”

Experți din România și din străinătate dezvoltă formule organice avansate derivate din digestia deșeurilor organice, asigurându-se că acestea conțin nutrienți esențiali pentru dezvoltarea plantelor, a mai spus Theodor Ichim. “În plus, ne propunem să îmbunătățim produsele noastre cu culturi organice. Parteneriatul cu BSOG Energy, pionierul biometanului in Romania, reprezintă o bază solidă pentru reuşita proiectului nostru comun. Consider acest proiect o adevărată salubrizare a agriculturii României, în sensul eliminării eficiente a deșeurilor agricole, acţionând totodată ca o forță motrice pentru creșterea economiei circulare.”

 

Despre BSOG Energy SRL

BSOG Energy este o companie românească de energie care vizează dezvoltarea de proiecte de energie verde, având ca obiectiv inițial dezvoltarea de capacități pentru producția de biometan la nivel național. BSOG Energy este deținută în proporție de 100% de Black Sea Oil & Gas SA, dezvoltatorul și titularul majoritar al Proiectului Dezvoltare Gaze Naurale Midia (MGD), primul proiect nou de infrastructură și producție de gaze offshore din zona românească a Mării Negre realizat în ultimii 30 de ani, acoperind 12% din necesarul de gaze al României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *