Acasă » Evenimente » Nu rata! » Bucharest Forum 2015: Europa în fața furtunii. Perspective pentru o nouă viziune de vecinătate

Bucharest Forum 2015: Europa în fața furtunii. Perspective pentru o nouă viziune de vecinătate

5 octombrie 2015
Evenimente
energynomics

Oficiali de rang înalt, importanți reprezentanți ai mediului de afaceri și experți la nivel mondial se reunesc pentru a patra oară la București în cadrul conferinţei Bucharest Forum 2015, ce va avea loc între 15-16 octombrie, la Sala Aulă a Ministerului Culturii. Tema reuniunii din acest an: “Europa în fața furtunii: Perspective pentru o nouă viziune de vecinătate”.

Anul acesta, Bucharest Forum se bucură de participarea a peste 350 de participanți și 70 de speakeri din Europa, America, regiunea Mării Negre, regiunea Caucaz și Asia Centrală. Printre speakerii conferinței se numără Maroš Šefčovič (Vicepreședinte al Comisiei Europene pentru Uniune energetică), Alexander Vershbow (Secretar general adjunct al NATO), Bogdan Aurescu (Ministru al Afacerilor Externe), Mircea Geoană (președinte al Institutului Aspen România), Ivan Vejvoda (Senior Vice President for Programs, The German Marshall Fund of the US), Benedetto della Vedova (subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Italia), Mihnea Constantinescu (Ambasador cu însărcinări speciale pentru securitate energetică, Guvernul României), Pirkka Tapiola (Şeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova), Charles Ries (vicepreședinte RAND Corporation), Tim Judah (Corespondent în Balcani, The Economist), Tedo Japaridze (Preşedinte al Comisiei pentru relaţii externe a Parlamentului din Georgia), Mehmet Öğütçü (Chairman, Global Resources Partnership & Founder and Executive Chair, Bosphorus Energy Club), Andriy Shevchenko (Președinte Centre for Public Media, Ucraina), Liina Areng (Șef pentru Relații Internaționale, Autoritatea pentru Sisteme Informatice, Estonia), Florin Cosmoiu (Șeful Centrului Cyberint din cadrul Serviciului Român de Informații), Shen Weizhong (Director adjunct al Departamentului de Afaceri Europene, Ministerul de Externe al Republicii Populare Chineze), Seyed Vahid Karimi (Director pentru Studii Europene, Institutul pentru Studii Politice și Internaționale, Iran), Sinan Ülgen (Visiting Scholar, Carnegie Europe), Vasile Iuga (Cluster Leader, South and Eastern Europe).

Acestora li se vor alătura importanți reprezentanți ai mediului de afaceri, reprezentanți ai unor instituții internaționale precum Banca Asiatică pentru Dezvoltare și Parlamentul European, reprezentanți ai rețelei internaționale a Institutelor Aspen, dar și experți de renume mondial din cadrul unor think-tank-uri precum Brookings Institution, EastWest Institute, Carnegie Europe, Center for Strategic and International Studies, Center for European Policy Analysis, EGMONT – The Royal Institute for International Relations, Institute for Democracy and Electoral Assistance, European Council on Foreign Relations.

Criza din Ucraina continuă să ridice provocări la nivelul regiunii în ce privește identificarea unor noi oportunități de colaborare și să testeze totodată capacitatea instituțiilor de securitate occidentale existente de a dezvolta parteneriate trans-regionale sustenabile. Schimbări la nivel european și global accentuează nevoia unor soluții sistemice și a unor răspunsuri credibile la provocări fără precedent în ultimul sfert de secol. Miza nu este doar pacea și securitatea în Europa dar și setul de valori pe care sunt fondate relațiile dintre statele membre ale NATO și UE. Agenda celei de-a patra ediții a Bucharest Forum include atât subiecte de natură strategică legate de evoluțiile economice și financiare la nivel global, cât și teme relevante pentru România și pentru coridorul de investiții și comerț Est-Vest.

Misiunea Bucharest Forum, inițiat în 2012, este de a servi drept platformă de reflecție cu privire la politicile economice și de securitate și pentru a promova dialogul politic între guverne și mediul de afaceri în regiunea României. Forumul este rezultatul direct al reafirmării hotărârii României de a-și pune în valoare potențialul strategic și economic în calitate de poartă între Est și Vest.

Partenerii media ai evenimentului sunt: Business24, Ziare.com, RFI România, Hotnews.ro, Caleaeuropeană.ro și energynomics.ro.

Pentru detalii suplimentare despre eveniment și lista completă a speakerilor, consultați Agenda.

Pentru acreditări și alte detalii pentru presă: press @ aspeninstitute.ro

Despre Bucharest Forum

Forumul se bazează pe activitatea de politici publice din ultimii ani a Institutului Aspen România și a partenerilor săi. Anul acesta, conferința este organizată de Institutul Aspen România şi German Marshall Fund of the US, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al României.

Bucharest Forum a devenit, într-o perioadă scurtă de timp, cea mai importantă conferință economică din regiune și este rezultatul direct al reafirmării hotărârii României de a-și pune în valoare potențialul strategic și economic în calitate de Poartă între Est și Vest.

Despre Institutul Aspen România

Aspen România, organizatorul Bucharest Forum, este o asociaţie apolitică, nonguvernamentală, nonprofit dedicată promovării leadership-ului vizionar în România și încurajării dezbaterii deschise și informate între lideri referitor la provocările cu care România se confruntă astăzi. Institutul promovează o metodă de dezbatere cu ușile închise care să încurajeze schimbul direct de idei și dezvoltarea de relaţii interpersonale între diverse sectoare de activitate.

În cadrul meselor rotunde, discuţiile sunt deschise de alocuţiunile susţinute de experți invitaţi și sunt facilitate de moderatori cu experienţă. Înainte de începutul dezbaterii, sunt oferite materiale care să îndemne participanţii la reflecţie asupra subiectelor de discuţie ale conferinţei.

Printre membrii Board-ului internațional al Institutului Aspen se numără Madeleine Albright, Lester Crown, Leonard Lauder, Mircea Geoană, Walter Isaacson, Henry Kissinger, Robert S. McNamara, Majestatea Sa Regina Noor, Condoleezza Rice şi Shashi Tharoor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *