Negocierile cu Comisia Europeană pentru revizuirea Planului Național de Redresare şi Reziliență (PNRR) s-au încheiat, fiind inclusă o finanțare suplimentară de 1,4 miliarde de euro pe capitolul REPowerEU, care va fi parte integrantă din PNRR, a declarat, joi, ministrul Investițiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu.
„Negocierile pe revizuirea Planului Național de Redresare şi Reziliență s-au încheiat. La acel moment, noul Plan Național de Redresare şi Reziliență al României se află între serviciile Comisiei Europene. De ce spun noul plan? Pentru că acest plan revizuit include o finanțare suplimentară de 1,4 miliarde de euro pe capitolul REPowerEU, care va fi parte integrantă din Planul Național de Redresare şi Reziliență al României. Estimăm că această dezbatere inter-service în cadrul Comisiei să se încheie undeva în jurul datei de 21-22 noiembrie şi aprobarea în ECOFIN (Formațiunea Afaceri Economice şi Financiare, n.r.) să aibă loc la începutul lunii decembrie”, a menționat Adrian Câciu, la finalul şedinței de Guvern, conform Agerpres.
El a explicat că Planurile Naționale de Redresare şi Reziliență se aprobă de către Consiliul de miniştri de finanțe.
„Pe 8 sau 9 decembrie va fi ECOFIN. În noul Plan Național de Redresare şi Reziliență al României nu se va mai regăsi acel procent cu privire la sistemul public de pensii, de 9,4% din PIB”, a adăugat ministrul Investițiilor şi Proiectelor Europene.
Întrebat dacă Executivul comunitar a cerut precizări legate de noua lege a pensiilor în condițiile în care a anunțat în prognoza de toamnă că nu a luat în calcul noua lege a pensiilor în deficitul estimat de 6,3%, ministrul a subliniat că forma legii pe care Guvernul a aprobat-o a fost discutată cu Comisia Europeană, iar la masa negocierilor a fost şi Banca Mondială.