Acasă » Termo » Casa de insolvență GMC rămâne administrator judiciar la CEH

Casa de insolvență GMC rămâne administrator judiciar la CEH

18 aprilie 2016
Minerit
energynomics

Casa de insolvenţă GMC SPRL rămâne administrator judiciar provizoriu al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), întrucât Ministerul Finanţelor, principalul creditor, nu a desemnat un alt administrator, a declarat Dan Agrişan, administratorul special al companiei, scrie Agerpres. Contestația depusă de CEH cu privire la acest administrator judiciar va fi judecată pe 25 aprilie.

“Ministerul Finanţelor, prin ANAF şi Direcţia Generală Mari Contribuabili, deţin 78% din creanţele CE Hunedoara. În condiţiile în care o adunare este validă cu prezenţa celor care deţin cel puţin 30% din creanţe, fără votul Ministerului Finanţelor nu se poate decide nimic. Mandatul lor a fost să voteze împotriva confirmării administratorului judiciar, dar să nu propună şi să nu voteze un alt administrator. ANAF a argumentat prin faptul că există un ordin care îi obligă să facă o licitaţie, care încă nu a fost finalizată”, a precizat Dan Agrişan.

În plus, reprezentanţii Ministerului Finanţelor s-au propus pe ei pentru a deţine preşedinţia Comitetului Creditorilor, însă nu au propus şi alţi membri ai comitetului, în condiţiile în care acest comitet trebuie să aibă cinci membri pentru a fi valid, a mai spus Dan Agrişan.

“Prin urmare, la ora actuală nu avem încă un Comitet al Creditorilor la CE Hunedoara. Deci, ce s-a întâmplat astăzi poate fi tradus prin pierdere de timp, întrucât fără Comitetul Creditorilor nu se pot lua decizii, nu poţi vinde bunuri, de exemplu. Nu putem înţelege de ce s-a întâmplat acest lucru. Înţeleg că există nişte ordine pe partea de numire a administratorului judiciar, dar să nu ştii că trebuie să mai propui şi alţi creditori pentru a forma un Comitet al Creditorilor…”, a explicat Agrişan.

El a subliniat și că, dacă s-ar face investiții în tehnologie, două treimi dintre mineri ar rămâne fără loc de muncă.

“Dacă dăm afară acum jumătate dintre mineri, probabil nu va mai avea cine să extragă cărbunele. În condiţiile în care 70% din costuri sunt cu forţa de muncă, aceasta poate să arate şi cât de importantă este forţa de muncă pentru această societate. Sigur, dacă s-ar face investiţii în tehnologie, s-ar putea renunţa la două treimi dintre mineri, dar nu este cazul acum, pentru că tocmai aceasta este problema cea mai mare, lipsa investiţiilor”, a susţinut Dan Agrișan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *