###author###
Casa Regală a României denunță folosirea violenţei împotriva cetăţenilor statului român și cere respectarea proprietăţii private şi dreptul de a beneficia de un mediu înconjurător nepoluat, conform unui comunicat recent.
”Suntem profund întristaţi de situaţia din comuna Pungeşti, judeţul Vaslui. La fel ca şi în cazul Roşiei Montane, nu avem cum să fim indiferenţi faţă de viitorul locuitorilor acestei aşezări”, specifică oficialii Casei Regale.
”Susţinem eforturile pentru independenţa energetică a României, dar acest deziderat nu se poate realiza prin metode care sunt împotriva voinţei populare. Denunţăm folosirea violenţei împotriva cetăţenilor Statului Român. Facem apel la dialog, ca singură variantă pentru detensionarea situaţiei,” se menționează în comunicat.
Casa Regală susține că respectarea proprietăţii private şi dreptul de a beneficia de un mediu înconjurător nepoluat sunt concepte care nu pot fi ignorate.
”Fideli principiului conform căruia suveranitatea aparţine poporului, considerăm că cetăţenii României trebuie să fie consultaţi şi ascultaţi în cazul oricărei decizii care le poate afecta dreptul la sănătate şi viitor”, au conchis reprezentanții Casei Regale.
Chevron România a decis să reia luni operațiunile pentru amplasarea primei sonde de explorare a gazelor de șist din România pe unul dintre perimetrele din apropierea localității Pungești, județul Vaslui. Întoarcerea companiei în localitate a fost întâmpinată cu proteste din partea oamenilor din zonă.
Mărturiile culese de presa locală care au ajuns și în mass media națională arată că la Pungești situația a fost și a rămas tensionată de-a lungul săptămânii curente și a fost nevoie de intervenția Jandarmeriei pentru ca utilajele și muncitorii companiei să poată să ajungă la terenul concesionat pentru explorare.
Autor: Bogdan Tudorache
Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.