Acasă » Regenerabile » Casele ecologice promit un consum mic și energie 100% verde

Casele ecologice promit un consum mic și energie 100% verde

13 februarie 2019
Mediu
energynomics

Unul din dezvoltatorii imobiliari locali propune un concept de casă ecologică cu 100% energie regenerabilă.

”Conceptul de casă ecologică presupune, în primul rând, identificarea soluțiilor de izolare termică, de încălzire și răcire a locuinței cu pierderi cât mai mici și utilizarea solutiilor verzi, cu 100% energie regenerabilă. De asemenea, astfel de case utilizează sisteme de ventilație cu recuperare de căldură.

Evident, se utilizează și materiale de construcții cu un indice ridicat de izolare. Ideal ar fi adoptarea tehnologiilor tradiţonale cu structură de lemn şi pereţi de pământ frământat armat cu fibre vegetale lemnoase, dar aceste inițiative sunt izolate, deoarece costurile sunt ridicate”, spun oficialii Loft Green Apartments.

De fapt, cele mai bune case pasive sunt cele care identifică cele mai bune compromisuri.

„Se știe că o locuință nouă consumă 50 /mp/oră/an, în vreme ce o locuință pasivă consumă sub 15 KW/mp. În schimb, un bloc vechi consumă peste 100 KW/mp. Avantajul principal al apartamentelor pasive îl constituie costurile reduse pentru căldură și răcirea apartamentelor. Apartamentele noastre sunt izolate foarte bine pentru a reduce pierderile de căldură. De exemplu, la proiectul nostru de case pasive(…), locatarii plătesc în lunile de iarnă maxim 100 de lei pentru încălzire și apă caldă,  în casa având o temperatură de minim 24 de grade”, spune Gabriel Focșeneanu, investitor, Loft Green Apartments.

De altfel, proiectul cu 154 de apartamente va avea energie doar din surse regenerabile, iar energia termică va fi furnizată cu ajutorul pompelor geotermice, ce au sonde instalate în pământ, un model deja impus în țările nordice.

Proiectul este primul ansamblu de apartamente pasive lansat pe piața imobiliară din România, care oferă un stil de a trăi viitorilor locatari prin felul în care este construit.

Dezvoltatorul este la a doilea proiect în România, primul fiind demarat în anul 2015. Primul proiect s-a vândut în totalitate în anul 2016, iar de atunci valoarea caselor pasive a urcat cu 35% la sută până în prezent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *