Acasă » Electricitate » Cătălin Lepinzean (Phoenix Contact): Prin Digital Factory Now construim “modelele producției de mâine”

Cătălin Lepinzean (Phoenix Contact): Prin Digital Factory Now construim “modelele producției de mâine”

3 noiembrie 2021
Digitalizare
Bogdan Tudorache

Phoenix Contact a lansat Digital Factory Now, un nou concept integrat care ajută companiile să-și eficientizeze producția. Astfel, sunt folosite seturile de date pentru ”a construi modelele producției de mâine”, a spus Cătălin Lepinzean, BDM, Phoenix Contact, în cadrul conferinței „Digitalizare și Eficiență energetică – Sibiu”, organizate de Energynomics.

”Digital Factory Now este axat pe câteva concepte extrem de interesante. Eficiența energetică este, poate astăzi, mai prezentă și mai importantă decât oricând, pentru că avem nevoie să ne reducem și să ne ținem sub control consumul de energie. De asemenea, producția noastră poate fi customizată mai bine, bazându-ne pe echipamente interconectate într-un mod inteligent pentru a ajunge în zona de IoT aplicat industrial, și tot ceea ce ține de servicii și aplicații software.

Fabricile, în general, tind spre un model descentralizat, în care comunicarea din partea fiecărui nivel de producție, de la fiecare echipament și utilaj, trebuie să fie cât mai rapidă, direct în sistemele ERP, în aplicații bazate pe Cloud. Pentru conceptul Digital Factory Now avem nevoie de câteva elemente, în primul rând legate de infrastructura de date. Aceasta trebuie să fie stabilă, să se interconecteze cât mai facil, astfel încât, culegerea de informații, stocarea și evaluarea acestor date să se întâmple într-un mod eficient și sigur. Trebuie să folosim aceste date și să construim modelele producției de mâine”, a mai spus el.

”În materie de transport al datelor ne bazăm pe un portofoliu vast de echipamente și know-how în domeniul rețelisticii. Asigurăm și consultanța necesară în realizarea acestor rețele de date și totul vine la pachet cu aplicațiile necesare pentru pornirea, diagnosticarea și scanarea acestor rețele”. Totul este susținut prin rețele de date inteligente și prin echipamentele necesare din zona de IoT și serviciile aferente.

”Venim nu doar cu echipamente simple, ci și cu consultanța aferentă în setarea rețelelor. Evident, toate aceste lucruri vin și cu partea de software, care este și ușor de instalat, pentru a avea o imagine și o diagnosticare mai bună a părții de rețele”, a mai spus el.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI CĂTĂLIN LEPINZEAN

Phoenix Contact, producător german de tehnologie fondat în 1923, este specializat în echipamente de conectică și sisteme de automatizare și vine cu soluții la cheie și pentru colectarea datelor, ușor de adaptat și instalat.

Digital Factory Now, noul concept al companiei, are în vedere în primul rând eficiența energetică. ”Ne punem problema să eficientizăm toate procesele de producție sau de consum, astfel încât să ne reducem amprenta de carbon, costurile cu energia, folosind, evident, toate aceste soluții de producție din surse fotovoltaice. Totul trebuie să conducă spre un concept digital. Noi îi spunem Digital Factory Now pentru că ne adresăm celor care produc, însă conceptele pot fi extrapolate și la nivelul autorităților locale etc. Una din ținte ar fi, de exemplu, customizarea completă a părții de producție, care trebuie să fie economic viabilă, chiar și până la nivelul producției unui singur exemplar”, a adăugat Cătălin Lepinzean.

Conferința „Digitalizare și Eficiență energetică – Sibiu” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri:  ABB România, Enel X România, Kawasaki Gas Turbine Europe GmbH, Photomate, Sixt, Wiren.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *