Acasă » Termo » CE Hunedoara scapă temporar de creditori

CE Hunedoara scapă temporar de creditori

30 noiembrie 2016
Cogenerare
Bogdan Tudorache

Una din primele consecințe ale ieșirii din insolvență a Complexului Energetic Hunedoara (CEH) a fost poprirea conturilor de către creditori. Instanța a decis însă, în ultimă instanță, să salveze CEH de la executare silită, iar salariații au primit banii în conturi în urma unei compensări a unor creanțe ale Transelectrica, conform declarațiilor lui Ionel Dancă, consilier de stat Cancelaria Primului Ministru.

”Agitaţie mare în Valea Jiului, mai ales în prag de sărbători şi de alegeri. Din păcate, ieşirea din insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara, cerută, culmea, de unul dintre sindicate, riscă să blocheze activitatea companiei. Asta s-a întâmplat în aceste zile când mai mulţi creditori au pus vineri proprire pe încasările CEH de la alte companii”, a declarat Dancă pe un site de socializare.

”După mai multe discuţii şi consultări cu toţi cei implicaţi şi cu sprijinul colegului Paul Gheorghiu, Şeful Cancelariei Prim-ministrului Dacian Cioloş, am reuşit să ajungem la o soluţie prin care angajaţii CEH să-şi primească astăzi salariile în cont. Astfel, printr-un mecanism de compensare a unor creanţe între CEH şi Transelectrica, astăzi [29 noi, n.e.] a fost virată către CEH o suma de aproape 1,9 milioane lei, care se adaugă la cele 2,9 milioane lei existente pentru plata salariilor. Cu puţin timp în urmă am fost informat de directorul general al companiei că Transelectrica a efectuat viramentul şi că deja conturile angajaţilor CEH au fost alimentate”, a mai afirmat Dancă.

”A fost admisă şi contestaţia la proprire împotriva CEH până la judecarea cererii de intrare în insolvenţă. Asta înseamnă că de luni se ridică şi propririle existente şi că societatea poate să-şi continue activitatea”, a susținut consilierul.

Procedura insolvenței CEH a fost întreruptă de două ori, de fiecare dată după decizia unui tribunal din Alba Iulia.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *