Numărul 31 al revistei Energynomics Magazine va fi lansat joi, 17 iunie, în cadrul Energy Strategy Summit 2021, alături de până la 100 dintre cei mai influenţi decidenţi din industria energetică din România, reuniți pentru a discuta strategiile naționale, europene şi corporative – după reușita edițiilor din 2020, 2019, 2018, 2017, 2016 şi 2015. Vezi cine sunt vorbitorii care au confirmat participarea și care este Agenda zilei, apoi asigură-te că ți-ai rezervat un loc în public!
ENERGYNOMICS MAGAZINE ONLINE
184 de pagini de interviuri, analize și opinii, integral bilingve, la cea mai bună calitate grafică, sunt disponibile acum pentru toți cei interesați de actualitatea industriei energetice din România. În câteva săptămâni va fi disponibilă și varianta tipărită, așa cum se întâmplă din decembrie 2013, pentru profesioniștii din industria energetică din România, managerii celor mai active companii și oficialii din autoritățile de reglementare cu atribuții în sectorul energetic.
COMANDĂ REVISTA la office @ energynomics.com
Pentru aceștia, abordăm temele de maximă actualitate, de la forma finală a Planului Național de Redresare și Reziliență, cu reformele și investițiile incluse, la pregătirile pentru integrarea hidrogenului în industria energetică, de la automatizare și digitalizare ca soluții pentru optimizarea afacerilor industriale, la relațiile de afaceri dintre România și Japonia, de la promisiunile energetice ale Mării Negre, la mașini electrice, energie din surse fotovoltaice și geotermale.
Câteva idei din cuprins
În contextul creșterii prețurilor certificatelor de carbon de aproape două ori peste nivelul prognozat, CE Oltenia își adaptează politica de vânzări astfel încât să rămână în interiorul indicatorilor-cheie de performanță din buget. Complexul trece printr-un amplu proces de reorganizare și restructurare și se află sub atacul constant al organizațiilor de mediu, care cer o accelerare a procesului de renunțare la cărbune. ”După implementarea Planului de Decarbonare, CE Oltenia va avea capacități noi de producție, mai puțin poluante, cu o emisie specifică mai mică”, susține Lăcrămioara Diaconu-Pințea, membru în Directoratul CE Oltenia. “Ne dorim să atragem parteneri care să susțină acest efort și discutăm, în acest sens, cu bănci și alte companii posibile formule de finanțare și/sau colaborare”.
Companiile japoneze ar putea contribui la reforma sectorului energetic din România pentru a îmbunătăți eficiența energetică și decarbonizarea, ne-a spus E.S. Dl. Hiroshi Ueda, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în România, vorbind despre parcursul țării sale către o economie verde. “Decarbonizarea sectorului energetic este premisa principală. Energia regenerabilă va fi introdusă cât mai mult posibil. Va fi stabilit sistemul de energie electrică, vor fi reduse costurile și se va folosi stocarea în baterii pentru a ne adapta la fluctuațiile de producție, menținând în același timp armonia cu mediul înconjurător. În consecință, industria de generare a energiei eoliene offshore și industria bateriilor pentru stocare trebuie să fie susținute în cadrul unei strategii de dezvoltare”, am aflat de la Excelența Sa.
Gabriela Dan, Secretar de Stat si Președinta ACROPO, ne-a spus că pentru un maximum de securitate a operațiunilor offshore, cel mai important aspect este cooperarea. “ACROPO a avut dintotdeauna o abordare proactivă, adică nu am stat să așteptăm să primim o documentație de evaluat, ci am fost deschiși față de operatori / proprietari pentru a le explica procesul, documentele care trebuie depuse, formatul necesar, timpul necesar pentru evaluare și corectare”, a explicat. Am mai aflat că legea 165/2016, în baza căreia a fost înființată ACROPO este în curs de reevaluare, precum și în ce fel se implică Autoritatea în adoptarea Planului de amenajare a spațiului maritim.
Autorități și manageri, companii și experți din toate sectoarele energetice apar de asemenea în noul număr Energynomics Magazine. Între aceștia, Mark Beacom, CEO Black Sea Oil & Gas, Claudiu Crețu, administrator special Elcen, Aristotel Jude, CEO Romgaz, Spencer Coca, CEO al Mazarine Energy, Cristian Gheorghe, Sales Director Telecom, Prysmian, Danubian region, Gabriela Hărțescu, Dean & Chief Operating Officer la Envisia – Boards of Elite, Mihai Dârzan, Fondator și CEO Ringhel, Bogdan Badea, CEO Hidroelectrica, Alberto Lupașcu, Administrator Greensun East Europe.
Menținem perspectiva integrată asupra întregii industrii, cu patru secțiuni distincte pentru fiecare mare sector – electricitate, petrol și gaze, regenerabile, termoficare – și o secțiune de interes general.
Puteţi vedea toate numerele anterioare, în format electronic, AICI.
Dacă vreţi să ne propuneţi o temă, o colaborare editorială sau publicitară, vă invităm să ne scrieţi pe adresa office @ energynomics.com. Pentru abonamente, vă invităm să folosiţi aceeaşi adresă office @ energynomics.com.