Acasă » Interes general » Cele mai mari 250 de companii emit o treime din CO2- studiu înainte de întâlnirea de la Bonn

Cele mai mari 250 de companii emit o treime din CO2- studiu înainte de întâlnirea de la Bonn

1 noiembrie 2017
ESG
energynomics

Cele mai mari 250 de companii cotate la bursă din lume reprezintă o treime din emisiile de gaze cu efect de seră create de om și foarte puține dețin obiective puternice de limitare a emisiilor, pe fondul temperaturii globale în creștereconform unui studiu. Coal India, Gazprom și Exxon Mobil s-au situat pe locuri fruntașe în calasmentul care măsoară dioxidul de carbon emis de companii și de consumatorii care utilizează produsele lor.

„Fără reducerea continuă a emisiilor din partea acestui grup de companii, reducerea eficientă a riscurilor pe termen lung, cauzate de schimbările climatice, nu este posibila”, se arata intr-un studiu Thomson Reuters Financial & Risk.

În ultimii trei ani, emisiile provenite de la grupul celor 250 de companii au fost constante „când ar fi trebuit să scadă cu aproximativ trei procente pe an”, pentru a limita temperaturile, în conformitate cu obiectivele stabilite de acordul climatic de la Paris, din 2015.

Raportul, realizat în colaborare cu Constellation Research & Technology, grupul de monitorizare a emisiilor CDP și BSD Consulting, a constatat că grupul a emis o treime din emisiile globale de carbon și că doar aproximativ 30% din cele 250 de firme au stabilit obiective puternice pentru a le reduce.

În conformitate cu Acordul de la Paris din 2015, aproape 200 de națiuni au promis să reducă emisiile pentru a limita valurile de căldură, ploi torențiale și creșterea nivelului mării și au declarat că vor lucra pentru a implica sectorul privat.

Președintele american Donald Trump, care pune la îndoială că activitățile umane sunt principalul motor al schimbărilor climatice, intenționează să renunțe la acord.

David Lubin, co-autor al raportului la Constellation Research & Technology, a declarat pentru Reuters: „250 de directori executivi – este un auditoriu relativ mic dacă pot fi reuniți liderii care au cu adevărat un impact semnificativ asupra soartei planetei”.

Tim Nixon, co-autor la Thomson Reuters, a declarat că studiul nu a găsit „nicio dovadă” că societățile care adoptă politici mai puternice pentru a-și reduce emisiile de carbon au de suferit în ceea ce privește rentabilitatea, profitul sau angajarea.

Studiile de caz ale companiilor, printre care Xcel Energy, Ingersoll Rand și Total, care au acționat puternic pentru reducerea emisiilor, au arătat că ar putea exista chiar un beneficiu semnificativ pentru această acțiune, a spus el.

Aproape 200 de națiuni se vor întâlni săptămâna viitoare la Bonn, Germania, pentru a lucra la o „carte de norme” detaliată pentru Acordul de la Paris și la modalități de a susține pactul după retragerea planificată de către Trump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *