Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii și servicii, își consolidează activitățile de dezvoltare în România și poziția strategică în cadrul rețelei sale globale de inginerie, prin extinderea Centrului de Inginerie Bosch în București, în cadrul sediului central al companiei. Aici, inginerii vor lucra la proiecte de ultimă generație pentru dezvoltarea de soluții în ariile mobilității automatizate, electrice și conectate, în cadrul unui model de lucru hibrid, flexibil, bazat pe încredere.
„Centrul de Inginerie Bosch din Cluj și-a crescut constant activitățile de dezvoltare în ultimii ani. Acesta deține diverse proiecte globale și are peste 1.000 de ingineri care lucrează la soluții pentru mobilitatea viitorului”, a declarat Tobias Matter, directorul Centrului de Inginerie Bosch.
„Consolidarea poziției Centrului de Inginerie, prin creșterea responsabilității locale și a numărului de proiecte, oferă șansa experților noștri de a contribui activ la procesul de transformare a companiei în lider de AIoT la nivel global”, a adăugat Matter. Pentru a susține această extindere, Centrul de Inginerie Bosch planifică o creștere a numărului de angajați în următoarea perioadă. În anul 2022, compania va avea peste 400 de poziții deschise, în domeniul ingineriei software și hardware.
Prin inițiativa „Smart Work”, Bosch a implementat la nivel global un model de colaborare hibrid, modelând sistematic interacțiunea dintre munca la distanță și munca la sediul companiei. Noul mod de lucru hibrid, care combină beneficiile muncii de acasă, eficiența și agilitatea și beneficiile muncii de la birou, inovarea și colaborarea, a fost implementat cu succes și în cadrul Centrului de Inginerie din România încă din anul 2021.
În cadrul Centrului de Inginerie Bosch există un ecosistem de inovație bine dezvoltat, bazat pe proiecte de cercetare și inovare atractive pentru profesioniști experimentați. Pe lângă programele globale Bosch de finanțare pentru start-up-uri interne, la care se poate aplica cu idei inovatoare din toate locațiile Bosch, Centrul de Inginerie din România oferă programe de mentorat și de accelerare, pentru a susține echipele locale – de la idee de produs până la crearea de produse viabile, dar și programe cadru de înregistare a brevetelor. Astfel, doar în anul 2021, au fost înregistrate 42 de invenții locale.
Centrul de Inginerie Bosch joacă un rol esențial în transformarea sectorului mobilității, încă de la înființarea sa, în anul 2013. Prin expertiza amplă în ingineria software, hardware și mecanică și ingineria fiabilității, dar și în planificarea vânzărilor, peste 1.000 de experți locali contribuie la dezvoltarea unor soluții inovatoare, bazate pe inteligența artificială, aplicate în domeniile conducerii automatizate, mobilității electrice, conectate și Internetul lucrurilor. Datorită colaborării strânse cu alte centre de inginerie Bosch și cu fabrica Bosch din Cluj, centrul oferă soluții unice clienților din întrega lume.