Acasă » Regenerabile » CEO-ul Shell încurajează trecerea către energie curată şi planifică cheltuieli importante pentru regenerabile

CEO-ul Shell încurajează trecerea către energie curată şi planifică cheltuieli importante pentru regenerabile

energynomics

Industria de petrol și gaze naturale riscă să își piardă sprijinul public în cazul în care nu va progresa în tranziția către energie mai curată, a declarat directorul executiv al Royal Dutch Shell Plc Ben van Beurden.

Cea de-a doua cea mai mare companie de petrol din lume listată la bursă, intenționează să își crească investițiile în energia din surse regenerabile la 1 miliard de dolari pe an, până la sfârșitul deceniului, a spus van Beurden. Totuşi, suma aceasta reprezintă doar o mică parte din cheltuielile sale totale anuale de 25 miliarde dolari.

CEO-ul a declarat că trecerea la un sistem energetic cu emisii reduse de carbon va dura zeci de ani și politicile guvernamentale, inclusiv stabilirea unui preț pe emisiile de carbon, vor fi esențiale pentru a elimina treptat sursele cele mai poluante de energie, cum ar fi cărbunele și petrolul.

„Dacă nu suntem foarte atenți, cu toate bunele intenții și sprijinul pe care le avem, se poate să nu realizăm progresele necesare, ca sector și societate,”, a declarat van Beurden la conferința pentru energie CERAWeek din Houston. El a declarat că „cea mai mare provocare” cu care se confruntă compania este menținerea acceptării publice a industriei energetice, potrivit Businessinsider și Reuters.

„Am convingerea că încrederea a fost erodată până la punctul în care aceasta devine o problemă serioasă pentru viitorul nostru pe termen lung”, a continuat el. „Dacă nu suntem atenți, sprijinul public mai larg pentru acest sector va intra în declin”.

Compania anglo-olandeză este unul dintre cei mai vocali suporteri ai unei taxe pe carbon și a investit masiv în descoperirea unor noi rezerve de gaze naturale, o sursă mai curată de combustibil fosil. „Aceasta este cea mai mare provocare cu care ne confruntăm în prezent ca și companie. Faptul că acceptarea de către societate a sistemului energetic așa cum există acum, este pur și simplu pe cale să dispară”.

Shell a anunţat, joia trecută, că începând cu acest an directorii săi vor fi răsplătiți, parțial, în funcție de cât de bine gestionează compania emisiile de gaze cu efect de seră și cât de mult flux liber de numerar generează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *