Acasă » Electricitate » Cereri numeroase pentru realizarea de proiecte de eficientizare a consumurilor energetice

Cereri numeroase pentru realizarea de proiecte de eficientizare a consumurilor energetice

2 octombrie 2022
Electricitate
energynomics

Grupul ENGIE primește numeroase cereri pentru realizarea de proiecte de eficientizare a consumurilor energetice, a declarat Alin Nicolae, Head of Energy Efficiency & Green Solutions în cadrul ENGIE România, în cadrul conferinţei “Comunități sustenabile – Iași”, organizate de Energynomics și SmartiCity.

Compania oferă consiliere clienților urmăresc să își scadă consumul de energie și, implicit, amprenta de carbon și realizează astfel de studii împreună cu ENGIE Impact, consultantul internațional al grupului francez care creionează strategia de decarbonizare a companiilor pornind de la situația business as usual și de la potențialele măsuri de eficiență energetică, cu scopul reducerii consumurilor de energie electrică și termică. Următoarea etapă a acestui proces este modelarea surselor posibile pentru a înlocui utilizarea energiei convenționale și trecerea către soluții verzi.

”Avem foarte multe cereri pentru astfel de proiecte, de la o multitudine de clienți. Este uneori destul de greu să baleiem între proiectele mici și cele mari, pentru că, uneori, proiectele mici necesită mai multă consultanță decât unele mari”, a afirmat Nicolae.

Compania lucrează pentru a implementa și în România proiecte de trigenerare, care asigură încălzire, răcire și apă caldă de consum. Astfel de proiecte sunt dezvoltate în mai multe state, dar în România sunt abia la început.

ENGIE susține realizarea tranziției energetice, prin accelerarea investițiilor în energii regenerabile și în infrastructurile locale și atingerea, până în 2045, a neutralității climatice pentru toate liniile de business și pentru toate activitățile grupului. Compania își propune, de asemenea, ca 58% din energia electrică produsă să fie din surse regenerabile și să evite eliminarea în atmosferă a 45 de milioane de tone de CO2. ENGIE are în România 4.250 de angajați și în 2021 a înregistrat o cifră de afaceri de 6,6 miliarde de lei.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI ALIN NICOLAE

Totodată, ENGIE încearcă să atragă cât mai mulți tineri înspre sectorul energetic și să le ofere o paletă cât mai largă de activități, pentru că se plictisesc repede. ”Poate că toată această notorietate a sectorului energetic din această perioadă va orienta tinerii către companiile energetice. Noi încercăm să aducem cât mai mulți tineri în programe de internship și să încercăm să fim flexibili și să le oferim activitate în toate zonele, atât în birou, cât și muncă în teren, ca să poată decidă singuri care le e calea. Se plictisesc repede, mulți își doresc un mix între munca de teren și cea de birou. Poate e și vina surselor de informații, a jocurilor și a altor activități din perioada lor de formare și atunci e destul de complicat”, a afirmat Nicolae.

Conferinţa “Comunități sustenabile – Iași” a fost organizată de Energynomics și SmartiCity cu sprijinul partenerilor ABB, Eaton Electric, Enel X, ENGIE Romania, Flash Lighting Services, Geminox, REI Grup.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *