Acasă » Interes general » Chinezii de la CNPC deschid primul birou din România

Chinezii de la CNPC deschid primul birou din România

21 ianuarie 2018
Interes general
energynomics

O subsidiară a China National Petroleum Company (CNPC), a patra cea mai mare companie din lume, deţinută de statul chinez, a intrat în România.

Societatea BGP Inc, China National Petroleum Corporation Hebei Sucursala Bucureşti a fost înregistrată la Registrul Comerţului, potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial din data de 19 ianuarie. Compania a depus cerere de înmatriculare în România în data de 14 decembrie, conform economica.net.

Împuternicitul companiei este Guo Zhengfei, cu domiciliul în China.

BGP, parte a China National Petroleum Corporation, este o companie specializată în geologie şi furnizează utilaje, servicii şi echipamente pentru industria de petrol şi gaze către 200 de clienţi din 53 de ţări. Compania a fost fondată în 1961 în China. Compania oferă servicii de geologie şi fizica pământului onshore şi offshore, inclusiv servicii de IT , ERP, sisteme software de cercetare şi dezvoltare, servicii de implementare a proiectelor, integrare sisteme, servicii digitale şi de centre de date pentru indusitra petrolieră. Compania produce de asemenea echipamente pentru industria petrolieră, inclusiv utilaje de expertiză geologică şi prospecţiuni.

Potrivit ediţiei din acest an a Fortune Global 500, conglomeratul China National Petroleum Company, deţinut de statul chinez, este a patra companie din lume, cu venituri de peste 260 de miliarde de dolari în 2017. Compania are active de peste 580 de miliarde de dolari, 1,5 milioane de angajaţi şi este un grup integrat, cu activităţi în sectorul de petrol şi gaze. De exemplu, una din subsidiarele sale este mult mai cunoscuta PetroChina.

China are nevoie de gaze ieftine, iar Rusia este interesată să-şi diversifice baza de consumatori dincolo de Europa, după ce tensiunile politice au perturbat în repetate rânduri relaţiile economice. CNPC a devenit principalul partener al Gazprom în efortul gigantului rus de a se extinde pe piaţa chineză.

Gazprom lucrează la construcţia unei conducte trans-siberiene gigant care va transporta gaze naturale până la frontiera cu China. Capacitatea conductei este proiectată la 38 de miliarde de metri cubi pe an. În 2017, bugetul alocat de Gazprom pentru conducta către China s-a dublat, de la 1,3 miliarde de dolari la 2,7 miliarde de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *