Prima turbină industrială DLE pe bază de hidrogen și gaz natural a fost dată în exploatare comercială de Kawasaki
Kawasaki Gas Turbine Europe a pus în funcțiune cu succes în regim comercial primul grup generator cu turbină DLE din…
Cifra de afaceri: 0 mil. lei
Profit: -12.4159 mil. lei
Angajați: 7
Tom Holst - Country Manager
Chevron și-a început activitatea în România în anul 2010. În anul respectiv, Chevron a primit licențe pentru trei blocuri pe uscat situate în județul Constanţa, în sud-estul României – perimetrul 17, perimetrul 18 și perimetrul 19. În martie 2012, Chevron a obținut concesiuni pentru aceste perimetre pe care le deține și le operează. Perimetrele acoperă o suprafață de aproape 2.700 km pătrați. În luna septembrie a anului 2013, Chevron a început un studiu de colectare a unor date seismice bidimensionale (2D). Studiul se va încheia în 2014.
În februarie 2011, Chevron a achiziționat concesiunea EV-2 Bârlad. Terenul concesionat în nord-estul țării acoperă o suprafață de aproape 6.350 km pătrați. În 2011, Chevron a definitivat un studiu de colectare de date seismice 2D. Studiul s-a desfășurat pe o suprafață de 400 km. Informațiile obținute au fost folosite pentru a pregăti forajul de explorare.
În octombrie 2013, Chevron a început activitățile de explorare la perimetrul din Siliștea, comuna Pungești, județul Vaslui. Locația sondei de explorare a fost selectată pe baza mai multor factori, inclusiv a rezultatelor colectării de date seismice 2D şi a evaluărilor de mediu.
Activitățile de explorare au început cu construirea platformei. Pentru a proteja terenul, sub platformă a fost instalată o geomembrană impermeabilă care are rol de barieră. Solul original şi materialul excavat au fost depozitate pentru a fi utilizate atunci când locaţia este readusă la starea iniţială, după finalizarea activităţilor.
Sonda și echipamentele asociate au fost transportate în secțiuni la platforma recent construită. Componentele au fost asamblate la fața locului și testate pentru siguranță și performanță.
În aprilie 2014, după finalizarea tuturor testelor, sonda a fost ridicată, iar la începutul lunii mai, Chevron a început forajul de explorare. Instalația va fora continuu până când va ajunge la adâncimea de aproximativ 3.000 de metri şi va penetra formaţiunea argiloasă. Se vor efectua diverse măsurători și vor fi luate probe de roci pentru a determina dacă gazul natural este prezent, precum și modul în care acesta poate fi produs.
Prioritatea Chevron este să desfășoare aceste activități într-un mod sigur și responsabil față de mediul înconjurător, în conformitate cu acordurile de mediu pe baza cărora operează. Chevron îşi reiterează angajamentul de a avea relații constructive și pozitive cu comunitățile unde își desfășoară activitatea și de a continua dialogul despre proiectele sale cu publicul interesat, comunităţile locale şi autorităţile.
Încă din 2011, atunci când și-a făcut cunoscută prezența pe piața de afaceri din România, compania Chevron a inițiat parteneriate cu companii românești care oferă o gamă de servicii de asistență.
FILOZOFIA COMPANIEI: Filozofia Chevron are la bază viziunea noastră: de a fi compania globală de energie cea mai admirată pentru angajații ei, parteneriatele şi performanțele atinse. Oriunde ne desfășurăm operațiunile, lucrăm în strânsă colaborare cu guvernele, ne respectăm vecinii și investim în dezvoltarea comunității. Obținerea rezultatelor într-un mod responsabil este una dintre valorile principale ale companiei noastre. Sistemul Chevron de Management al Excelenței Operaționale ne îndrumă să atingem niveluri tot mai înalte de siguranță, performanță operațională și de mediu.