Acasă » Regenerabile » Concurența analizează preluarea de către PPC a parcului eolian Fântânele-Cogealac și altor proiecte ale CEZ

Concurența analizează preluarea de către PPC a parcului eolian Fântânele-Cogealac și altor proiecte ale CEZ

17 septembrie 2024
Eolian
Bogdan Tudorache

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Public Power Corporation SA intenționează să preia companiile care dețin și operează primul parc eolian de mari dimensiuni construit de CEZ (acum Evryo) în România, de la Fântânele-Cogealac, de circa 600 MW, precum și alte proiecte aflate în derulare. Parcul este deținut și operat prin intermediul Tomis Team și Ovidiu Development.

PPC achiziționează proiecte care cumulează 629 MW, deținute de Felix Renewable Holdings SRL, Tomis Team SA, Ovidiu Development SA, MW Team Invest SRL și TMK Hydroenergy Power SRL, a anunțat Consiliul Concurenței. Tranzacția, anunțată deja luna trecută, presupune preluarea unor active deținute anterior de CEZ dar și a unor proiecte de 145 MW și a fost evaluată la circa 700 de milioane de euro.

Public Power Corporation SA, activă în domeniul producerii și furnizării de energie electrică din Grecia, este compania-mamă a mai multor filiale, care își desfășoară activitatea în Grecia, România și Macedonia de Nord (Grupul PPC). În România, Grupul PPC produce, furnizează și distribuie energie electrică, furnizează gaze naturale și prestează servicii complementare.

Tomis Team SA, Ovidiu Development SA și TMK Hydroenergy Power SRL operează centrale de producere a energiei electrice din surse regenerabile cu o capacitate totală de aproximativ 629 MW. MW Team Invest SRL deține unul dintre parcurile eoliene operate de Tomis Team SA, în timp ce Felix Renewable Holdings SRL este o societate de tip holding.

 

 

 

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *