Grupul Continental a investit fonduri proprii în eficientizarea operațiunilor sale, pentru că nu are timp să aștepte derularea lentă a procedurilor de atragere a finanțărilor publice. În urma acestor investiții, compania a devenit atât de eficientă, încât nu se mai califică pentru o serie de programe cu finanțări guvernamentale sau europene.
”Strategia de eficiență energetică am făcut-o am încercând, în ultimii ani, să punem totul cap la cap. Astfel, ne-am dat seama că nu ne încadrăm în anumite programe de co-finanțare dedicate nouă pentru că suntem prea eficienți. Am instalat extrem de multe instrumente de monitorizare și am identificat unde avem cele mai mari consumuri energetice. Este mult mai ușor să fim ajutați, dar deja suntem un pic mai în față decât ce ni se oferă. Nu avem timp să stăm, de aceea unele fonduri nu ajung să fie accesate sau nu sunt interesante”, a declarat Ciprian Ceauranu, Facility engineer, Continental Automotive Timișoara.
Compania a investit în acele sectoare și procese care au putut reduce consumurile energetice, cu consecința realizării unor economii semnificative. Grupul a montat deja mai multe panouri fotovoltaice și intenționează să crească ponderea energiei verzi în consum până la 15%. De altfel, grupul a învestit în afacerile din România peste două miliarde de euro începând cu anul 1999.
”Avem avantajul, ca societate privată, că avem fonduri, știm foarte bine ce să facem cu banii, ne interesează ca banii noștri să fie investiți eficient și ne interesează să producem cu costuri minime. Pentru asta de obicei suntem cu foarte mulți pași în față comparativ cu tot ce se face de obicei în partea publică a pregătirilor”, a mai spus Ceauranu, în cadrul conferinței “Comunități sustenabile – Timișoara”, organizate de Energynomics și SmartiCity.
Centrul de producție Continental Automotive din Timișoara, fabrică peste 17 milioane de produse anual. Printre cele mai importante pot fi enumerate: unități electronice de control al sistemului de siguranță airbag, sisteme electronice de frânare și parcare, pedale de accelerație cu circuit de reacție, unități de control pentru detecția mâinilor pe volan, atenuarea și stabilizarea verticală a suspensiei pneumatice, unități de control al servodirecție, unități de control pentru reglarea suspensiei și stabilizarea dinamică a sarcinii, unități de afișaj central de tip standard, sisteme de afișare pe parbriz și instrumente de bord. Fabrica a livrat peste 147 de milioane de componente clienților, în cei peste 15 ani de activitate. De-a lungul timpului, centrul de producție s-a dezvoltat în direcția Industriei 4.0, integrând echipamente și tehnologii precum sistemul inovator de stocare, instalația de trigenerare și altele.
DESCARCĂ PREZENTAREA LUI CIPRIAN CEAURANU
Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor și a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente, inteligente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2020 o cifră de afaceri de 37,7 miliarde de euro și are în prezent aproximativ 233.000 de angajați în 58 de țări și piețe. În 2021, compania a aniversat 150 de ani de la înființare.
În perioada 1999-2020, Continental a investit circa 2 miliarde de euro în activitățile din România. Toate cele 5 arii de activitate ale companiei sunt reprezentate în România. Continental deține șapte unități de producție și patru centre de inginerie în Timișoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov și Iași. Compania este partener într-un joint-venture în Iași și are un centru de distribuție a anvelopelor în București. Continental avea la finalul anului 2020 peste 20.100 de angajați, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.
Conferința a fost organizată de Energynomics și SmartiCity cu sprijinul partenerilor ABB, Bosch, EximBank, Geminox, Kawasaki Gas Turbine Europe, LAPP Romania, Novotrol, Phoenix Contact, REI Group, UP Romania, Wiren.
a
Pe toată durata evenimentului, reprezentanții Novotrol au răspuns întrebărilor participanților. Novotrol este canalul partener al grupului Baker Hughes pentru divizia T.P.S. (Turbomachinery and Process Solutions) si F.&P.T. (Flow & Process Technologies) pentru România. „Povestea noastră a început în anul 1996 alături de divizia F.&P.T. Masoneilan Control Valves și Consolidated Safety Valves. 27 de ani mai târziu suntem tot alături de F&P.T. dar alături de noi si divizia T.P.S. Nuovo Pignone și Thermodyn oferind soluții mai complete și mai complexe precum turbine pe gaz și compresoare”, ne-a spus Andrei Paraschiv, Sales Engineer la Novotrol.