Nu ratați ocazia de a afla cele mai recente evoluții din domeniul contorizării inteligente și cum vă puteți înscrie în tendințele momentului, în cadrul unei noi ediții a Energy Breakfast Club – Contorizare inteligentă, rețele inteligente, oameni inteligenți, miercuri, 29 aprilie, de la ora 9, la Godot Cafe, din București.
Printre organizațiile care și-au exprimat deja interesul se numără: Adrem Invest, AT Kearney, ASE – Academia de Studii Economice, Centrul pentru Promovarea Energiilor Regenerabile si Eficienta Energetica – Academia Română, Conpet, Emerson Ridgid Tools, Energy Design & Consulting SRL, Energyneers Romania, Hidro Tarnița, Lisscom, Petrotel Lukoil, Optim Project Management, Orange România, Repower, SAP România și SGS România.
Accesul la Energy Breakfast Club este deschis tuturor profesioniștilor din industria energetică românească, precum și din sectoarele conexe, pe baza invitației personalizate lansate de energynomics.ro. Ne poți scrie la [email protected] pentru a solicita o invitație!
Într-o întâlnire de 2-3 ore, specialiștii din energie vor descoperi câteva dintre soluțiile la îndemână pentru modernizarea și creșterea performanței în domeniul energetic. De această dată vom analiza inclusiv cele mai noi soluții informatice de monitorizare, administrare și transmitere a datelor din sectorul distribuției de electricitate.
Emil Calotă, vicepreședinte ANRE – Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei va deschide ziua cu o prezentare despre perspectivele domniei-sale cu privire la perspectivele anului 2015 în acest domeniu. Vom afla de la una dintre cele mai autorizate surse care este planul de acțiuni și care sunt evoluțiile anticipate de către Autoritate.
a
a
a
Fabrizio Carboni, SEE Energy Practice Leader SAS Inc., va vorbi despre câteva dintre soluțiile la îndemână pentru modernizarea și creșterea performanței în domeniul energetic, cu accent pe cele mai noi soluții informatice de monitorizare, administrare și transmitere a datelor din sectorul distribuției de electricitate! Iată câteva întrebări care își vor primi cele mai adecvate răspunsuri: De ce ne-am speria de un proiect de contorizare / rețea inteligentă? De ce am nevoie pentru a fi pregătit să gestionez proiectul în mod eficient? Ce este relevant să fie decis înainte ca proiectul să înceapă a fi desfășurat? Avem o imagine generală corectă a implicațiilor, nevoilor, componentelor și avantajelor cu care vine o investiție de acest gen? Am analizat alte proiecte similare? De ce în unele țări se implementează o a generație de contoare inteligente? Care este arhitectura corectă și eficientă pentru achiziția de date? Ce putem spune despre return-of-investment generat de informațiile recent colectate?
Tematică
Vor participa peste 80 de specialiști din domeniu, reprezentanți ai companiilor de distribuție de electricitate, inclusiv reprezentanți ai marilor companii de comunicații și management al datelor active în România. Vor lua parte, de asemenea, reprezentanți ai asociațiilor profesionale din domeniu, alături de oficiali din cadrul autorităților de reglementare în energie și mediu (ANRE, ANRM, Ministerul Mediului).
Contorizarea inteligentă în distribuția de electricitate din România rămâne încă o promisiune. Avem ținte clare pentru anul 2020 și sume importante angajate în investiții. Implementarea în teren rămâne încă subiect de discuții între companii și reglementatori. Puține informații au răzbătut în piața în legătură cu sustenabilitatea financiară a contorizării inteligente, iar experiențele din alte țări nu sunt cu totul concludente.
- În ce stadiu se găsește astăzi programul de introducere a contorizării inteligente?
- Care sunt prioritățile ANRE și în ce fel se întâlnesc acestea cu planurile de afaceri ale marilor distribuitorii?
- Cum poate fi integrată contorizarea inteligentă în eforturile generale de creștere a eficienței energetică?
- Ce exemple de bune practici avem?
- În ce fel se conectează industria energetică cu alte sectoare (IT, software, big data analytics, telecom etc) pentru a transforma contorizarea inteligentă din proiect în realitate?
Aflaţi la Energy Breakfast Club!
Evenimentul este organizat de energynomics.ro și susținut de partenerii noștri: SGS România, SAS Inc., Emerson – Ridgid Tool Division, ALD Automotive, ATE3, BCR Pensii, Sarto.
Printre companiile invitate se numără ABB, AB Energy Romania, Adrem Invest, ATH Energ, CEZ Romania SA, Emerson Ridge Tools, Enel, EON, Flash Group, GdF, Romelectro, Slow Energy Europe, SGS Romania, Electrica, Schneider Electric, Energobit, Servelect, ISPE, GE Energy, Kapsch, Siemens, CISCO România, AEM Timișoara, Ericsson Telecommunications, Elster Rometrics, Novensys.