Acasă » Electricitate » Corina Popescu, Electrica: Măsurile de sprijin pentru clienții afectați de actuala criză nu pot fi lăsate doar în sarcina furnizorilor

Corina Popescu, Electrica: Măsurile de sprijin pentru clienții afectați de actuala criză nu pot fi lăsate doar în sarcina furnizorilor

14 aprilie 2020
Electricitate
energynomics

Măsurile de sprijin pentru anumite categorii de clienți afectați de actuala criză nu pot fi lăsate doar în sarcina furnizorilor de energie electrică sau, în general, a furnizorilor de utilități, consideră Corina Popescu, CEO al Electrica. În opinia sa, riscurile, inclusiv pierderile generate de această criză, trebuie să fie suportate în mod echilibrat de către toate sectoarele economice, iar statul are un rol crucial în preluarea și gestionarea acestora, așa cum deja s-a întâmplat și în alte state europene.

”Măsurile de sprijin pentru anumite categorii de clienți afectați de actuală criză nu pot fi lăsate doar în sarcina furnizorilor de energie electrică sau, în general, a furnizorilor de utilități. Aceste măsuri de sprijin, în astfel de situații, sunt identificate și implementate de către stat, care însă trebuie să intervină cu mecanisme adecvate de garantare sau alte forme de sprijin pentru cei care preiau, temporar, aceste sarcini. Riscurile, inclusiv pierderile generate de această criză, trebuie să fie suportate în mod echilibrat de către toate sectoarele economice, iar statul are un rol crucial în preluarea și gestionarea acestora, așa cum deja s-a întâmplat și în alte state europene”, a spus Corina Popescu, citată de financialintelligence.ro.

”Este un moment în care solidaritatea și responsabilitatea pot să facă diferența. Resursele nu sunt nelimitate și, mai ales în astfel de situații, trebuie gestionate cu grijă, în special cele critice. De aceea, este important ca doar cei care au cu adevărat nevoie să folosească facilitățile fiscale din această perioadă. Este o formă de responsabilitate și, totodată, de solidaritate.

Este important ca nivelul lichidității și solvabilității companiilor din acest sector vital să rămână unul adecvat, inclusiv prin evitarea acumulării de plăți restante, care ar putea să le deterioreze situația economico-financiară”, a mai spus Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *